Alexander Pierce

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alexander Pierce
İlk görünümNick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.
Son görünümAvengers: Endgame
YaratanBob Harras
Paul Neary
CanlandıranRobert Redford
YayımcıMarvel Comics
Takım üyelikleriS.H.I.E.L.D.
Secret Warriors
Bilgileri
Tam adıAlexander Goodwin Pierce
Takma ad(lar)ıAnthony Duranti

Alexander Goodwin Pierce, Marvel Comics tarafından yayımlanan Amerikan çizgi romanlarındaki hikâyelerde genellikle S.H.I.E.L.D.'ın ajanı olarak yer alan yardımcı bir karakter olarak görünen kurgusal bir karakterdir.

Karakter, Robert Redford tarafından Marvel Sinematik Evren filmlerinde canlandırıldı. Bu filmler arasında Captain America: The Winter Soldier (2014) ve Avengers: Endgame (2019) bulunmaktadır.

Yayın tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bob Harras ve Paul Neary tarafından yaratılan karakter, ilk olarak Nick Fury vs. S.H.I.E.L.D. çizgi romanının (Ağustos 1988'de yayımlanan) üçüncü sayısında göründü.

Kurgusal karakter geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Alexander Pierce, New York'un Long Island adasında doğdu. S.H.I.E.L.D. Akademisi'nde sivil gözetim alanında uzmanlaştı ve Hydra'dan gelen iletilerin deşifre edilmesi için çalışan uyuyan bir ajan olmadan önce muhasebe departmanında görev yaptı.[1] Hydra'nın Hong Kong üssüne yapılan bir pusuda ölümden döndü ve mahkûm Madam Hydra ile birlikte Nick Fury'ye Himalayalar'a kadar eşlik etti. Acı soğuğa dayanamadı, Deltitler tarafından kaçırılarak ve S.H.I.E.L.D.'ın yörüngesindeki uydusuna getirildi. Madam Hydra'nın yardımıyla Pierce ve bir grup S.H.I.E.L.D. ajanı kaçtı ve Deltitler'in yok edilmesine yol açan bir savaşa katıldı.[2]

Secret War'un ardından Nick Fury'nin gizli bağımsız ekiplerinden biri olan Secret Warriors'un lideriydi.[3]

Versiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Mutant X[değiştir | kaynağı değiştir]

Mutant X gerçekliğinde Alexander Pierce, diğer S.H.I.E.L.D. ajanlarıyla birlikte S.H.I.E.L.D.'taki tüm süper-insanları öldürmek Legacy Virus'ü serbest bırakmayı planladığı Özgürlük Heykeli'nin tepesinde Havok ve The Six (X-Men) ile savaştı.[4]

Medyada[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Alexander Pierce, 1998'de Neil Roberts tarafından canlandırılan Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. canlı aksiyon televizyon filminde rol aldı.[kaynak belirtilmeli] Bu versiyon, Jack Pincer yönetimindeki S.H.I.E.L.D.'tan kovulduktan sonra Nick Fury ile aynı karakter adını taşıyan acemi bir İngiliz olarak tasvir edildi.

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

"Daha iyi bir dünya yaratmak, bazen eskisi yıkmak anlamına geliyor."

Alexander Pierce[5]

Robert Redford , Marvel Sinematik Evreni'nde geçen canlı aksiyon filmlerinde Alexander Pierce'ı canlandırdı. Bu versiyonda kurgusal Dünya Güvenlik Konseyi'nin Sekreteri, Nick Fury'nin yakın arkadaşı, S.H.I.E.L.D. içindeki Hydra yöneticisi ve Winter Soldier'ın amiridir.

  • Pierce, Kaptan Amerika: Kış Askeri'nde yer aldı.[6] İçgörü Projesi'ni üç Helicarrier aracılığıyla suçluları ve teröristleri algılamak ve yakalamak amacıyla yönetiyor. Pierce'ın gerçek planı ise, Hydra için bir tehdit olarak kabul edilen (gelecekte olup olmaması fark etmeksizin) vatandaşlara, Arnim Zola'nın algoritmasına dayanan, dünyayı boyun eğmeye zorlama amacı güden toplu suikastlar düzenlemekti. Pierce, Fury'nin İçgörü Projesi'nin gizli dosyalarını araştırdığını öğrendiğinde, Fury'yi ve Steve Rogers'ı ortadan kaldırmak için Winter Soldier'ı gönderdi; ancak Pierce'ın planı, Pierce, Fury tarafından öldürülmeden önce Rogers, Natasha Romanoff, Sam Wilson ve S.H:I.E.L.D.'a sadık kişiler tarafından bozuldu.
  • Pierce'ın alternatif bir versiyonu Avengers: Endgame'de yer aldı.[7] Alternatif bir 2012'de Pierce, Loki ve TesseractTony Stark ve Thor'dan uzak tutmaya çalıştı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Nick Fury vs. S.H.I.E.L.D. #3
  2. ^ Nick Fury vs. S.H.I.E.L.D. #6
  3. ^ Secret Warriors #11
  4. ^ Mutant X #1
  5. ^ Watercutter, Angela. "First Captain America: The Winter Soldier Trailer: 'This Isn't Freedom, It's Fear'". www.wired.com. 10 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021. 
  6. ^ "'Captain America: The Winter Soldier' filming begins". Marvel. 8 Nisan 2013. 8 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2013. 
  7. ^ "Every Character In Avengers: Endgame". Screen Rant. 27 Nisan 2019. 26 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]