Alceu Valença

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alceu Valenca; (26. Brezilya Müzik Ödülleri 2015) Rio de Janeiro'nun merkezindeki belediye tiyatrosunda.

Alceu Valença (d. 1 Temmuz 1946) Brezilyalı şarkıcı, müzisyen ve söz yazarı.

Alceu Valenca, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Pernambuco kırsalında doğdu. Geleneksel kuzeydoğu Brezilya müziği ile pop müzikten geniş bir yelpazede elektronik sesler ve efektler arasında estetik bir denge sağlamada en başarılı sanatçı olarak kabul edilir. Çoğu şarkısında maracatu, coco ve "repentes de viola" (Brezilya'nın hızlı tempolu halk müziğini doğaçlama) izlerine rastlamak mümkündür. Alceu elektro gitarı, elektrik bası kullanabildi ve son zamanlarda geniş müzik enstrümanlarına bir sentezleyici bile eklendi.

Bu nedenle Alceu, baião, coco, toada, maracatu, frevo, caboclinhos, embolada ve repentes gibi Kuzeydoğu geleneksel müziğini yeniden yaratmayı başardı: hepsi bazen rock bazen alternatif bir müzik arka planıyla söylendi. Müziği ve temaları soyut, evrensel ve sınırsızdır. Bununla birlikte, estetik temeli gerçekten Brezilya Kuzeydoğu müziğidir.

Son olarak, eski Cinco Sentidos (1981), Anjo Avesso (1983) ve Mágico'nun (1984) yer aldığı Três Tons de Alceu Valença'nın 2013 sürümüyle, Alceu Valença'nın tüm solo çalışmaları CD'de mevcuttur. 2014 yılında Amigo da Arte albümü, En İyi Brezilya Kökleri Albümü dalında Latin Grammy Ödülü'ne aday gösterildi.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nominados – 15a Entrega Anual del Latin Grammy". Latin Grammy Awards official website (İspanyolca). 24 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014.