Albert Severin Roche

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Albert Severin Roche
Çatışma/savaşlarıI. Dünya savaşı

Albert Severin Roche (1895–1939), sayısız başarılı görevi ve Birinci Dünya Savaşı boyunca düşman askerlerini ele geçirmesiyle tanınan seçkin bir Fransız askeriydi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Müttefik Yüksek Komutanı olan Ferdinand Foch, Roche için "Fransa'nın ilk askeri" olduğunu söyledi. Savaşın sonuna kadar 2. Sınıf ve rütbesiz olarak kaldı.

Ailesi çiftçi olan Roche asker olmak istiyordu. Boyu 158 olduğundan dolayı ilk askeri başvurusunda reddedildi. Sonra evden kaçarak birdaha başvurdu ve kabul edildi. Kendini bir dövüşçü olarak görüyordu ve çelimsizliği ile alay eden askerlerle kavga ediyordu. Üst komuta onu başından savmak için Albert'i, 3 Temmuz 1915'te, Fransa'nın kuzey bölgesi olan bugünkü Hauts-de-France bölgesinde, Aisne'de görev yapan Chasseurs Alpins'in 27. Taburu'na atandı. Bu tabur, Almanlar tarafından "mavi şeytanlar" olarak adlandırıldı. Albert, bir Alman blok evini yıkmak için gönüllü oldu. Düşmanın siperlerine doğru sürünen Albert, Almanların ısınmak için blok evde bir soba kullandığını fark etti ve soba bacasından aşağı bir avuç el bombası attı. Bu saldırı birkaç ölüm getirdi ve hayatta kalanlar büyük bir güç tarafından saldırıya uğradıklarına sanarak teslim olmasıyla etkisiz hale getirildi. Albert, ele geçirilen makineli tüfekler ve 8 esirle üssüne döndü. Başka bir örnekte, Albert kendisini bir gün siperinde hayatta kalan tek kişi olarak buldu, Alsace'deki Sudel'deki bir siper. Daha sonra ölü yoldaşlarının silahlarını kullandı, dönüşümlü olarak onları ateşledi ve düşmanı garnizonun direnişinin hala kararlı olduğuna inandırdı. Almanlar sonunda bu saldırıdan vazgeçti. Albert düzenli olarak keşif görevleri için gönüllü oldu, ancak bir keresinde yaralı teğmeniyle birlikte Almanlara esir düştü. Bir sorgulama sırasında bir sığınakta, tabanca çalarak sorgulayıcısını alt etmeyi ve öldürmeyi başardı. Yaralı teğmenini sırtında taşırken 42 yeni mahkumla Fransız hatlarına döndü.Savaşın sonunda Alsas Loren'de kurtarıcı olarak tanıtıldı ve büyük bir konuşma yaptı. Savaştan sonra Fransa'da tramvaydan indikten sonra araba çarpmasıyla hayatını kaybetti.