Alaska'nın Peşinde

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alaska'nın Peşinde
Looking for Alaska
YazarJohn Green
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
TürGenç-yetişkin romanı
Yayım2005
YayımcıDutton Juvenile
Sayfa223
ISBN0-525-47506-0
OCLC55633822

Alaska'nın Peşinde (İngilizce özgün adıyla Looking for Alaska), John Green'in Mart 2005'te Dutton Juvenile tarafından yayınlanan genç-yetişkin romanıdır. Green'in ilk romanı olan Alaska'nın Peşinde 2006'da American Library Association'dan Michael L. Printz Award ödülünü kazandı.[1] 29 Temmuz 2012'da, yayınlanmasından 385 hafta sonra (7 yıldan fazla) New York Times karton kapaklı çocuk kitaplarında çok satanlar listesine 10 numaradan giriş yaptı.[2]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Miles Halter Ünlü insanların son sözlerini öğrenmeye ilgi duyan Miles, romanın baş karakteridir. Kendi "Büyük Belki"sini bulmak için Culver Creek yatılı okuluna gider. Uzun ve zayıftır, Culver Creek'teki arkadaşları ona alaylı bir biçimde "Tıknaz" diye seslenir. Alaska Young'a aşıktır, romanın büyük bölümünde hislerine karşılık bulamaz.

Alaska Young Miles'ın kalbini esir alan dengesiz, sağı solu belli olmayan, güzel ve gizemli kız.

Chip Martin Boyu bir buçuk metre kadar fakat "bir Adonis maketi gibi yapılı"dır. Alaska'nın en iyi arkadaşı ve Miles'ın oda arkadaşıdır. Takma adı "Albay" Alaska'nın hazırladığı şakaların ardındaki stratejik beyninden gelir. Yoksul bir geçmişi vardır. Sadakat ve onura kafayı takmıştır.

Takumi Hikohito Alaska ve Chip'in rap müziğe şaşırtıcı bir yeteneği olan arkadaşı. Sık sık Miles, Chip ve Alaska'nın planlarından dışlanmış hisseder.

Lara Buterskaya Roman göçmenidir. Alaska'nın arkadaşı ve kısa bir süreliğine Miles'ın kız arkadaşı olur.

Mr. Starnes Culver Creek'in rehber öğretmenidir. Roman boyunca birçok kez Miles, Chip, Alaska, Takumi ve Lara tarafından yapılan eşek şakalarına maruz kalmıştır.Öğrenciler arasında kod adı ''Kartal'' olarak bilinir.

Dr. Hyde Dr. Hyde, Culver Creek'te Dünya Dinleri öğretmenidir. Uzun süredir öğretmenlik yapmaktadır ve soluma sorunu yaşamaktadır fakat bunlar onun derslerine ve konularına olan tutkusunu engellemez.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ American Library Association (2010). "Michael L. Printz Winners and Honor Books". 8 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2012. 
  2. ^ "Children's Paperback Books". 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2012.