Aklima

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aklima (aynı zamanda Kalmana, Lusia, Cainan, Luluva veya Avan), bazı dini geleneklere göre Adem ile Havva'nın en büyük kızı, Kabil'in kız kardeşi (birçok kaynakta ikiz kız kardeşi) idi. Bu da onu doğal olarak dünyada doğan ilk kadın insan yapar.

Yaratılış 4:17, Habil'i öldürdükten sonra, "Kain karısını tanıyordu ve onun Hanok'a hamile kalıp doğurduğunu" belirtiyor. Bazı geleneksel kaynaklar, Kabil ve Habil'in nereden eş edindiğini açıklamaya çalışırken, Adem ile Havva'nın her çocuğunun, eşleri olan bir ikizle doğduğunu belirtiyor.

Müslüman geleneğine göre, Kabil, Aclima adında ikiz bir kız kardeşle, Habil ise Jumella adında ikiz bir kız kardeşle doğdu. Adem, Kabil'in Habil'in ikiz kız kardeşiyle, Habil'in de Kabil'in ikiz kız kardeşiyle evlenmesini diledi. Kabil bu düzenlemeye razı olmadı ve Adem, soruyu bir kurban aracılığıyla Allah'a havale etmeyi teklif etti. Allah, Kabil'in ikiz kız kardeşi Aclima ile olan evliliğini onaylamadığını belirtmek için yaptığı fedakarlığı reddetti ve Kabil, kıskançlık nedeniyle erkek kardeşini öldürdü.