Ahmet San

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ahmet San (d. 30 Kasım 1953, İzmir), Türk organizatör ve menajer. 90'lı yıllarda Tarkan, Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Burak Kut, Emrah, Mazhar-Fuat-Özkan, Mahsun Kızılgül, Mirkelam, Mustafa Sandal ve Sertab Erener gibi isimlerin menajerliğini yapmıştır. Popstar Türkiye şarkı yarışmasının ilk sezonunda jüri üyesi olmuştur. Michael Jackson, Madonna ve Metallica gibi bazı büyük yıldızların Türkiye'deki ilk konserlerini organize etmiştir.[1]

Ahmet San, 1973'ten bu yana Türkiye'de 400'den fazla uluslararası sanatçının tanıtımını yapmış, bu sanatçıların yer aldığı yüzlerce organizasyon duyurmuştur. Michael Jackson, Madonna, Luciano Pavorotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Liza Minnelli, Julio Iglesias gibi sanatçıların katıldığı organizasyonların istisnasız tümünü başarıyla tamamlamıştır. Rolling Stones, Metallica, Guns 'n Roses, Bon Jovi, Elton John, Tina Turner, Bryan Adams, Pearl Jam, Diana Ross, Rod Stewart, Ricky Martin, Lionel Richie, Zucchero, Enrique Iglesias, Eros Ramazotti, Kevin Costner, Al Bano, Natalie Cole, Enrique Iglesias, Kylie Minogue, Gloria Estefan, Michael Bolton, Kenny G, Chaka Khan, Isaac Hayes gibi dünyaca ünlü 400'ün üzerinde sanatçı Ahmet San tarafından tanıtıldı.

Ahmet San, Türkiye'de dünyanın önde gelen tenisçileriyle Salon Veteran Tenis Turnuvası, Diego Maradona gibi efsane futbolcularla ve büyük futbol takımlarıyla Uluslararası Futbol Turnuvaları, Magic Johnson da dahil olduğu Uluslararası Basketbol Turnuvaları ve ayrıca Avrupa'da ekstrem spor etkinlikleri, Türkiye'de ilk kez Salon Snowboard, Salon Rüzgar Sörfü ve Salon Motokros Şampiyonaları gerçekleştirmiştir. İstanbul, İzmir ve Çeşme'de 18-26 ülkenin yarışmacı olarak katıldığı pop müzik festivallerinin yanı sıra, uluslararası medya tarafından takip edilen ve canlı yayınlanan çok sayıda Türk ve yabancı dünya çapındaki sanatçının konuk yıldız olarak yer aldığı pop müzik festivalleri de düzenledi. Başbakan Mesut Yılmaz, Başkan Bill Clinton ve Şansölye Gerhard Schroeder gibi siyasilerin kampanyalarını, toplantılarını ve konferanslarını yönetti. Kevin Costner, Hilary Swank, Jean Claude Van Damme, Jan Rouven, Ursula Andress, Bo Derek, Brigitte Nielson, Elizabeth Taylor gibi dünya çapındaki yıldızlarla birçok uluslararası etkinliğin yapımcılığını üstlendi. 1982 yılından bu yana canlı performans salonları, çok amaçlı gösteri merkezleri, açık hava gösteri alanları, restoranlar, barlar ve gece kulüpleri olmak üzere yirmi eğlence merkezinin yatırımını ve işletmesini üstlenmiştir. İki konser salonunun konsept ve tasarımını yarattı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ahmet San Since 1973". 15 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2023.