Africanis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Africanis
Africanis
Diğer adlarAfrika köpeği
Bantu köpeği
Hottentot Av köpeği
Khoikhoi köpeği
Tswana köpeği
Zulu köpeği
Katali
ÜlkeGüney Afrika
Özellikler
Boy 50-60 cm (20-24 in)
Coat Kısa, sert, kalın tüyler
Renk Çeşitli renklerde olabilir.
Köpek (Canis lupus familiaris)

Africanis, Güney Afrika'da bulunan bir köpek cinsidir. Antik kökenli olduğu iddia edilen köpeğin Nil Vadisi ve Levant bölgelerinde de yaşamış, Antik Afrika kökenli parya köpeklerinden türediğine inanılmaktadır. Africanis ayrıca Güney Afrika'daki bütün yerli köpekler için bir şemsiye terimdir.

Güney Afrika'daki Africanis Society adlı kuruluş Afrika’nın tüm köpek ırklarını içine alan “Africanis” terimini kavramsallaştırırken, çeşitli Afrikalı etnik grupların yetiştirdiği yerli isimlerle bahsedilen farklı Africanis türleri de bulunmaktadır. Bu türler, Africanis Society tarafından belirtildiği gibi "cins" değillerdir ve belirli spesifik koşullar için geliştirilmiş ve bir tipte diğerinden farklılıklar gösteren olağandışı türlerdir.

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Africanis, kısa tüylü, orta boy, güçlü yapılı ve uzun bir köpektir. Köpekler herhangi bir renkte olabilirler. Bu köpeklerin uzun telimsi tüylere sahip bir çeşidi de vardır, ancak nispeten nadirdir. Yerden yükseklikleri genellikle 50 ila 60 cm arasında değişir.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ KUSA. Breed Standard: Africanis 12 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. KUSA. Accessed May 10th 2014.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]