Acemi Prenses

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Acemi Prenses
Princess Diaries
YönetmenGarry Marshall
SenaristGina Wendkos
Meg Cabot
Oyuncular
DağıtıcıWalt Disney Pictures
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı2001
Süre115 dakika
DilFransızca
Bütçe120 milyon Fransız frangı
Hasılat120 dolar

Acemi Prenses (The Princess Diaries) 2001 yapım bir Amerikan komedi filmidir. Garry Marshall‘ın yönettiği film aynı zamanda Anne Hathaway’in ilk uzun metrajlı filmidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Mia Thermopolis 15 yaşında bir kızdır ve San Fransisco’da ressam olan annesi Helen ile birlikte yaşamaktadır. İçine kapanık bir kız olan Mia'nın en iyi arkadaşı Lilly Moscovitz'tir. Lilly’nın ağabeyi Michael de Mia'ya ilgi duymaktadır. Başka arkadaşı olmayan Mia bir süre önce ölmüş olan babasının kimliğinden habersizdir.

Bir gün Mia hiç tanımadığı babaannesi Clarisse tarafından davet edilir. Clarisse bir ziyaret için Avrupa’dan Amerika’ya gelmiştir. O güne kadar baba tarafı ile hiç ilgisi olmayan Mia bu davete annesinin ısrarıyla gider ve babasının Genovia adlı küçük bir Avrupa ülkesinin prensi olduğunu ve babası öldükten sonra taht sırasının kendine geldiğini öğrenir. Clarissa taht naibidir ve bir an önce Mia’yı bir prenses olarak yetiştirip ülkesine götürmeye niyetlidir. Başta Genovia’ya gitme teklifini reddeden Mia yine de prenseslik eğitimi almayı kabul eder. Bu işte kendisine en büyük yardımı babaannesinin şoförü ve koruması olan Joe yapar. Mia’nın kuaförü Paola durumu öğrenir ve bir gazeteye Mia’nın prenses olduğunu sızdırır. Mia’nın bir prenses olduğu duyulunca, o güne kadar kendisine ilgi göstermeyen sınıf arkadaşları arasında da itibarı artar. Babaannesi Mia’yı sosyeteye tanıtmak maksadıyla bir balo tertip eder. Mia bu baloda Michael ile dans eder.

Mia’nın Genovia’daki serüvenleri ise bir devam filmi olan Acemi Prenses 2:Kraliyet Nişanı filmindedir.

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]