A Thief Catcher

Vikipedi, özgür ansiklopedi
A Thief Catcher
Filmden bir kare
YönetmenFord Sterling
YapımcıMack Sennett
SenaristFord Sterling
StüdyoKeystone Studios
TürüSessiz film
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı7 Şubat 1914, ABD
Süre8 dakika
Dilİngilizce (yazılar)

A Thief Catcher, Keystone Studios'da çekilen 1914, ABD yapımı sessiz ve kısa komedi filmidir. Yönetmenliğini Ford Sterling'in üstlendiği filmin başrollerini Ford Sterling, Edgar Kennedy ve Mack Swain'in paylaşmıştır.[1] Charlie Chaplin filmde bir polis karakterini oynamıştır.[2][3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ford bir şerif yardımcısıdır. Köpeğiyle kucağında yürürken bir olaya tanık olur. Hırsız grubundaki Mack ve Edgar, üçüncü üyeyi döverek uçurumdan aşağı atar. Ford'un olaya tanık olduğunu fark ettiklerinde peşine düşerler. Ford, Edgar ve Mack den kaçmaya çalışır ve bir ahıra girer. Ancak Mack ve Edgar ahırda Ford'u bulmayı başarırlar. Ford köpeğine yazı yazdığı bir kağıdı polislere götürmesini söyler. Tabii kendisi de polisler gelmeden Mack ve Edgar'dan kurtulmaya çalışacaktır. Polisler köpeğin ağzındaki kağıda baktıktan sonra belirtilen adrese gider. Ford polisler gelmeden, Edgar ve Mack 'den kurtulur. Edgar ve Mack ahırın içinde kalır ve polisler tarafından tutuklanır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris KarakterKarakter
Ford Sterling Şerif yardımcısı
Mack Swain Hırsız
Edgar Kennedy Hırsız
Charlie Chaplin Polis
William Hubber Polis
Rube Miller Polis
George Jeske Polis

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Allen, Nick (16 Temmuz 2010). "Long lost Charlie Chaplin film found at antiques fair". The Daily Telegraph. 25 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2020. 
  2. ^ Larotonda, Matthew (18 Temmuz 2010). "Lost Charlie Chaplin Silent Film Re-Debuts 96 Years Later at Virginia Movie Festival". ABC News. 16 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2020. 
  3. ^ Zongker, Brett (15 Temmuz 2010). "Long-Lost Chaplin Film to Debut at Va. Festival". The Associated Press. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]