ARJ

Vikipedi, özgür ansiklopedi

ARJ (Archived by Robert Jung, tr. Robert Jung tarafından arşivlenmiştir.), yüksek verimliliğe sahip sıkıştırılmış dosya arşivleri oluşturmak için Robert K. Jung tarafından tasarlanmış bir yazılım aracıdır. ARJ şu anda MS-DOS için 2.86 ve Microsoft Windows için 3.20 sürümündedir ve 16 bit, 32 bit ve 64 bit Intel mimarilerini destekler.[1]

ARJ, 1990'ların başlarında ve ortalarında MS-DOS ve Microsoft Windows için birçok dosya sıkıştırma yardımcı programından biriydi. ARJ'nin bazı bölümleri ABD patent 5.140.321 (süresi dolmuş) kapsamındaydı. ARJ iyi belgelenmiştir ve 150'den fazla komut satırı anahtarı içerir.

Diğer yazılımlarda dosya biçimi desteği[değiştir | kaynağı değiştir]

ARJ arşivleri, ARJ yazılımı dışındaki çeşitli araçlarla açılabilir. Aracın ücretsiz bir yazılım yeniden uygulaması mevcuttur. 7-Zip, Zipeg ve WinRAR dahil olmak üzere bir dizi yazılım yardımcı programı da .arj dosyalarını açabilir.[2] macOS için DeArj ve UnArjMac gibi bağımsız yardımcı programlar mevcuttur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ARJ Software News". 7 Haziran 2014. 8 Haziran 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2019. 
  2. ^ "File Type: ARJ Compressed File Archive". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]