Şablon tartışma:Hitit Kralları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hitit Kralları'nın Kronolojik Sıralaması[kaynağı değiştir]

Kralların kronolojik sıralamasında çeşitli kaynaklardan yararlanılmıştır ancak Hitit kralları üzerine bilimsel bulguların azlığı, yetersizliği ve bulguların birbiriyle çelişmeleri hata olasılığını arttırmaktadır. Kronolojik sıralama ile ilgili önerilerimizi bu bölümde paylaşırsak daha doğru sonuçlara ulaşabiliriz. Meden agan 19:31, 25 Haziran 2011 (UTC)

Hem bu sablonda, hem Hitit krallari sayfasinda, hem de her bir Hitit kralina ait sayfada tek bir kronoloji baz alinmali diye dusunuyorum. Ayni kral icin bir listede farkli tarihler, baska bir listede farkli tarihler gozukuyor ve kafa karistiriyor. Ben orta kronolojiyi kullanmaya basladim ve bu sekilde duzeltmeler yapmaya devam edecegim. Ayrica kronolojik farkliliklar ile ilgili bir Turkce sayfa olmamasi buyuk eksiklik (maalesef henuz kendim zaman bulamadim). Ayrica bana kalirsa Hatti beylikler kismi hem bu sablondan hem Hitit krallari sayfasindan cikarilmali. Burada yaniltici bir sureklilik varmis gibi gozukuyor. Pithana ve Anitta, Nesa (Kanes) sehri krallaridir. Bu doneme ait 8-9 kadar kralin ismi bilinmektedir. Belki bunlar icin Kanes (Nesa) sayfasi altinda kullanilacak ayri bir sablon yapmak daha yerinde olur. Hitit krallari sayfasina beylikler donemi ile ilgili bir aciklama koyarak oraya yonlendirilmeli bence. Eger bir itiraz gelmezse bir sure sonra bu duzenlemeyi (en azindan bir kismini) yapmayi dusunuyorum. Kahrbela 00:04, 12 Kasım 2011 (UTC)

  • Orta kronolojinin kullanılması ve böylece maddelere bir standart getirilmesi konusunda fikrinizi kesinlikle destekliyorum. Bu sorun maalesef uzun zamandır beni de rahatsız etmekteydi. Beylikler dönemi için ayrı bir şablon yapılması ve bunun beylikler dönemi şehir ve krallarının maddelerinde kullanılması gerektiği ile ilgili fikrinize de katılıyorum. Ancak belirttiğiniz gibi yönlendirme gerekli. Aynı zamanda bu yönlendirme Hitit Kralları şablonunda da olmalı diye düşünüyorum. Bu konuda hertürlü yardıma da hazır olduğumu belirtmek isterim. İyi çalışmalar. Meden agan mesaj 18:29, 12 Kasım 2011 (UTC)