İçeriğe atla

Şablon tartışma:Almanya yerleşim yeri bilgi kutusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu şablon, Kategori:Almanya yerleşim yerleri taslakları sayfasında listelenen, hatalı şekilde bilgi kutusu içeriği kopyalanarak oluşturulmuş maddelerin sorununun çözümü amacıyla hazırlanmaktadır. KumulBot'un maddeler üzerinde işlem yapabilmesi için, işlem öncesinde parametreler ve görünüm optimal haline getirilecek ve sonrasında maddelere uygulanacaktır.

Şu an için şu sürümü baz alarak hareket ediyoruz. Türkçe Vikipedi'deki maddelerle tutarlı görünüm için en doğru sürüm bu gibi.--Vito Genovese 22:55, 22 Şubat 2011 (UTC)

İlk değişikliği Lutzhorn maddesinde gerçekleştirdim. Sorunsuz gözüküyor sanki?--Vito Genovese 01:03, 23 Şubat 2011 (UTC)
şöyle bir değişiklik ve şöyle bir kullanım, yerinde olur sanırım. Kumul 20:18, 23 Şubat 2011 (UTC)
Bence aksine büyük sorunlar doğurur. Dosya eklemek için kullanılmış o köşeli parantezlerin içi tüm maddelerde standart değil. Tüm maddelerde resim yazısı olarak Konum ya da Flama yazmıyor mesela. Bazılarında Konum için haritadaki resmi kullanılan üst yerleşim yerinin adı yazıyor. Zaten konum olarak kullanılan harita da temelde bir üst, yani maddeye adını veren yerleşim yerini de içeren daha büyük bir yerleşim yere ait olduğu için ben şu noktada Flama ve Konum için orijinal köşeli parantezden şaşmamamız gerektiğini düşünüyorum.
Sonra tüm bu sorunlu maddeleri bilgi kutusuna alırsak, zaten takiplerini çok kolay yaparak ileride güncellememizi çekeriz bir şekilde. Şu aşamada işleri karmaşıklaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
Geri alalım bence değişikliği. Şu an sahip olmadığımız parametre kullanılmış mı, ona bakalım.
Vito Genovese 20:31, 23 Şubat 2011 (UTC)
Zaten biz yeni bir bilgi kutusu oluşturuyoruz, ve eskilerini yenilerine uyarlamayacakmıyız? eski olaylar bizi ilgilendirmiyorki? Bu değişikliğin kalması mantıklı değil mi? yoksa ben mi yanlış anladım? Kumul 21:02, 23 Şubat 2011 (UTC)
Yok, anlatamadım. Şu özel durumumuzda olmasaydık ve bu bilgi kutusunu hiçbir bilgi kutusu şablonu (ya da verisi) olmayan maddelere eklemeyi planlıyor olsaydık; o zaman hiçbir parametrenin orijinalliğini bozmaz, aynen en güncel sürümü uyarlar, kullanırdık. Ancak şimdi sorunlu maddelere uygun bir çözüm üretmemiz gerekiyor.
Konum parametresini ele alalım. Bu parametre için maddelerde kesinlikle standart bir kullanım yok. Malum, köşeli parantezler içerisinde dosya eklediğimiz zaman ilk parametre Dosya:Falanfilan.jpg oluyor, ikinci parametre olarak dosya boyutunu kullanıyoruz, ki bu 123px gibi bir değer oluyor. Üçüncü parametre olarak da resim yazısı var bu şablonlarda. Yani resmin üzerine fare ile gelince görülen yazı. Bu parametre için konuşmak gerekirse; bazı maddelerde Konum yazıyor resim yazısı olarak; bazı maddelerde haritanın ait olduğu üst yerleşim biriminin adı yazıyor. Atıyorum; bota |145px|Konum]] kodunu sil dersen, bu durumda tüm maddeler için geçerli bir kural elde edememiş oluyoruz. Buna binaen demiştim ben. Lakin şablonu getirdiğin mevcut halde konum parametresine girilen değer şablon dolayısıyla yine köşeli parantezin içine oturacağı için, misal sen "[[Dosya:Osman.jpg|145px|Osman]]" kullanımını botla "Osman.jpg|145px|Osman" haline getirsen bile bunlar dolaylı yoldan dosya parametresi olarak işlem görüp sorun yaratmadan da kullanılabilir.
Karışık anlatmış olabilirim, eğer öyleyse kusuruma bakma. Şu an şablonun senin değişikliğinle almış olduğu hal de makbul esasında. Sadece içimden bir his şu an köşeli parantezleri koruyarak bu dönüşümü gerçekleştirirsek ileride bota "Şu şablonun kullanıldığı tüm maddeleri gez, Flama ve Konum parametrelerine git ve burada sadece "[[Dosya:" ile ilk "|" işareti arasındaki yeri bırak ve gerisini sil" dememiz daha kolay olabilir diyor. Lakin botun sahibi sensin, dolayısıyla nelere muktedir olduğunu daha iyi biliyorsun. Sonrasının fark yaratmayacağını düşünüyorsan böyle kalsın.
Vito Genovese 21:52, 23 Şubat 2011 (UTC)
  • Zaten bunları önceden planlamıştım. yani botun az da olsa zekası var. mesela şu parametreye git şunlar şunlar varsa şöyle şöyle yap diyebilirim.

mesela:
[[Dosya:Osman.jpg|145px|Osman]]'ı paramparça edip

|resim = Osman.jpg
|resim_boyutu = 145px>
|resim_alt = Osman

gibi bir şey maddelerde zaten yapıyorum. umarım sorunu doğru anlamışımdır.( internetin en sevmediğim yanı da budur :) ) Bu imzasız yazı Kumul (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yahu hakkaten, bu şablon parametrelerini yazılı olarak tarif etmek oldukça zor oluyormuş. Kafamdakini metne dökmekte ben de zorlanıyorum arada. Fazla karışık çünkü.
Resim boyutu falan sabit onun dışında, o yüzden standart Flama ve Konum parametrelerinde kalsın her şey derim ben.
Vito Genovese 02:41, 25 Şubat 2011 (UTC)

Sorunlu maddelerin tespiti ve takibi için işe yarayabilecek bir yönlendirme sayfası var, "Plaka kodu". Sayfaya bağlantılar şu şekilde.--Vito Genovese 01:15, 23 Şubat 2011 (UTC)

Sadece Kategori:Almanya yerleşim yerleri taslakları sorunlu değil mi? bunlarda şablon:Yerleşim bilgi kutusu kullanılmış zaten? Kumul 20:22, 23 Şubat 2011 (UTC)
Almanya yerleşim yerleri taslaklarının tamamında bu hata yok. Bazılarında bir bilgi kutusu bile yok. Ama sorunlu olan tüm maddeler bu kategorinin de bir şekilde içerisinde yer alıyor.
Plaka kodu bağlantısından yakaladıklarımda ise Almanya ile alakalı olan maddelere bakman lazım. Türklerde başka bir şey olması doğal tabii.
Vito Genovese 20:27, 23 Şubat 2011 (UTC)
İşsizlik
İşsizlik toplam rakamı

Hmm, an itibarıyla "İdari merkez", "Kadın oranı", "Yabancı oranı", "Toplam borç" ve "İşsizlik" yok. "Coğrafik konum" bizde "Koordinatlar" olarak geçiyor.

Vito Genovese 20:34, 23 Şubat 2011 (UTC)

Aslında "İdari merkez" neyse de, diğer dördü süper gereksiz geldi bana şu anda. Toplam borcu kim nasıl doğrulayacak? Kadın oranı Almanca maddelerde bile yok. Almanca maddelerde de yok şu anda bu bilgiler. Ben uçuralım derim.
Vito Genovese 20:36, 23 Şubat 2011 (UTC)
yaklaşık 100 madde kontrol ettim, şu an bunlar çıktı. Zaten eklenmiş olanları sileceğim (silebilirsiniz) (şuan yorumları okumadım) bakmaya devam ediyorum ... Kumul 20:37, 23 Şubat 2011 (UTC)
Bu parametreleri iki dakikada ekleriz, herhangi bir sorun yok. Bot işe ne zaman başlayabiliyor?
Vito Genovese 02:39, 25 Şubat 2011 (UTC)
Daha hiç bakamadım bota, fakat en geç 2 hafta sonra başlayabiliriz bir acelemiz yoksa? Kumul 19:53, 25 Şubat 2011 (UTC)
Yok elbette, haber bekliyorum o zaman senden.
Vito Genovese 22:35, 25 Şubat 2011 (UTC)

Yukarıdaki parametrelerin tamamı kalsın mı şimdi, nedir fikrin o konuda? Coğrafik konum var zaten, koordinatlar adıyla. Diğerlerinin hepsi olsun diyorsan ekleyeceğim. Yalnız bana bu parametrelerin kullanıldığı örnek maddeler göstermen lazım. Hangi iki parametrenin arasına koyacağımı bilmem lazım.

Vito Genovese 00:02, 26 Şubat 2011 (UTC)

Bence "Belde" ve "İdari merkez" i ekleyelim fakat işsizliğe hiç girmeyelim. Ayrıca hangi iki parametre arasına ekleyeceğin çok önemli mi? en iyi olduğunu düşündüğün sıraya ekleyebilirsin sanırım? Kumul 00:05, 26 Şubat 2011 (UTC)

İkisini ekledim, işsizlikleri attım bu durumda. Kadın oranı falan da vardı galiba, onları da atmış oluyoruz böylelikle.

Vito Genovese 00:11, 26 Şubat 2011 (UTC)

  • Bu arada eyalet ile belde aynı seviyede değil mi? Kumul 00:11, 26 Şubat 2011 (UTC)

Eyalet en üst seviye yönetim birimi. Kendi hükümeti falan var. Bkz: Almanya'nın eyaletleri. Belde ile ne kastedildiğini ise bilmiyorum. Kullanıldığı bir madde görmem lazım.

Vito Genovese 00:14, 26 Şubat 2011 (UTC)

  • Belde Türkiye'de kullanılan bir terim diye biliyorum. Peki şimdilik dursun o zaman. Şimdi Botu bir test edelim. Kumul 00:16, 26 Şubat 2011 (UTC)
Temiz iş olmuş, ellerine sağlık. Lakin kullanılmayan parametreleri eklemesek daha bile temiz olur bence. Hatta ben şu LOCODE gibi şeyden kurtulayım hemen.

Vito Genovese 00:20, 26 Şubat 2011 (UTC)

Aşırı bir parametre kalabalığı söz konusu değil. 18 parametre gayet iyi. madde içinde bu boş olanların da kalmasından yanayım. Şimdi boş ama maddeye giren biri bunu ekleyecektir. Diğer türlü kimse gidipte /doc'a bakıp parametreyi alıp maddeye eklemez diye düşünüyorum. Kumul 00:24, 26 Şubat 2011 (UTC)

Şimdilik şu dönüşümü yapalım da; sonra tüm maddelerimizin adı konmuş, takibimize alınmış olur. Sonra neyi değiştireceksek değiştiririz zaten. Locodegiller silindi, onun dışında aynen devam.

Vito Genovese 00:26, 26 Şubat 2011 (UTC)

  • Tamam, şimdi benim, maddelerdeki değişik kullanımları ve parametreleri bulmam gerek. Siz de değişik bir kullanım görürseniz birazdan oluşturacağım tabloya ekleyin lütfen. Onun dışında şablona son halini vermek kalıyor. Tüm parametrelerde karar kıldıktan sonra son olarak görselliği biraz değiştirdikten sonra işleme başlayabiliriz. ben şimdi parametre avcılığı yapayım biraz. Kolay gelsin. Kumul 00:31, 26 Şubat 2011 (UTC)

Kadın oranı, Yabancı oranı, İşsizlik ve İşsizlik toplam rakamı dışında hepsine sahibiz.

Vito Genovese 00:54, 26 Şubat 2011 (UTC)

Sanırım şablon artık oturdu. Herhangi bir değişiklik olmayacaksa BOT hazır. İstediğiniz zaman başlayabiliriz? Kumul 16:23, 2 Mart 2011 (UTC)
Başlayayalım valla. Çalsın sazlar, patlasın davullar!
Vito Genovese 17:56, 2 Mart 2011 (UTC)

Botun düzenlemeleri enfes gidiyor. Şuradan takip etmeye çalışıyorum kalanları. Arada taslaklar kategorisinde olmayan bir iki madde de gördüm, Neumünster mesela. Bunlara da sonra teke tek girişmek gerekecek herhalde.

Ellerin dert görmeye Kumulcan!

Vito Genovese 23:48, 3 Mart 2011 (UTC)

  • Selamlar Vito işlem dün bitti. Eğer bir eksik yanlış veya başka bişey varsa buradan takip edeceğim. Hayırlı olsun hepimize. Kumul 23:49, 8 Mart 2011 (UTC)