İzlanda'daki yanardağlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Adı Yüksekliği Yer Son püskürmesi Notlar
metre feet Koordinatları
Askja 1516 4974 65°02′K 16°45′B / 65.03°N 16.75°W / 65.03; -16.75 1961
Bárðarbunga 2005 6515 64°38′K 17°34′B / 64.64°N 17.56°W / 64.64; -17.56 1903
Brennisteinsfjöll 626 2054 63°55′K 21°50′B / 63.92°N 21.83°W / 63.92; -21.83 1341 (± 1 yıl)
Eldfell 279 915 63°26′K 20°15′B / 63.43°N 20.25°W / 63.43; -20.25 1973
Eldgjá fissure system ca 800 64°14′K 18°22′B / 64.24°N 18.37°W / 64.24; -18.37 1784
Esjufjöll 1760 5774 64°16′K 16°39′B / 64.27°N 16.65°W / 64.27; -16.65 1927
Eyjafjallajökull 1666 5466 63°38′K 19°37′B / 63.63°N 19.62°W / 63.63; -19.62 2010
Fremrinámur 939 3081 65°26′K 16°39′B / 65.43°N 16.65°W / 65.43; -16.65 MÖ 800 (± 300 yıl)
Grímsnes 214 702 64°02′K 20°52′B / 64.03°N 20.87°W / 64.03; -20.87 MÖ ~3500
Grímsvötn 1725 5659 64°25′K 17°20′B / 64.42°N 17.33°W / 64.42; -17.33 2004
Hekla 1491 4892 63°59′K 19°42′B / 63.98°N 19.70°W / 63.98; -19.70 2000
Hengill 803 2634 64°11′K 21°20′B / 64.18°N 21.33°W / 64.18; -21.33 90 (± 100 yıl)
Herðubreið 1682 5518 65°11′K 16°20′B / 65.18°N 16.34°W / 65.18; -16.34 uyuyor Pleistosen çağından beri etkin
Hofsjökull 1782 5846 64°51′K 19°32′B / 64.85°N 19.53°W / 64.85; -19.53 uyuyor Holosen çağından beri etkin
Hverfjall 420 1378 65°22′K 16°32′B / 65.36°N 16.53°W / 65.36; -16.53 MÖ ~500
Jólnir 70* 230* 63°18′K 20°38′B / 63.30°N 20.63°W / 63.30; -20.63 1966 şu an sular altında
Katla 1512 4961 63°38′K 19°03′B / 63.63°N 19.05°W / 63.63; -19.05 1918
Kerlingarfjöll 1488 4882 64°38′K 19°19′B / 64.63°N 19.32°W / 64.63; -19.32 uyuyor Holosen çağından beri etkin
Kolbeinsey ridge 5 16 66°40′K 18°30′B / 66.67°N 18.50°W / 66.67; -18.50 1999 [1]
Kollóttadyngja 1177 3825 65°13′K 16°33′B / 65.22°N 16.55°W / 65.22; -16.55 Bilinmiyor
Krafla 650 2133 65°44′K 16°47′B / 65.73°N 16.78°W / 65.73; -16.78 1984
Krýsuvík 379 1243 63°56′K 22°06′B / 63.93°N 22.10°W / 63.93; -22.10 ~1340
Krakatindur 300 63°33′K 19°18′B / 63.55°N 19.30°W / 63.55; -19.30 bilinmiyor
Kverkfjöll 1920 6299 64°39′K 16°43′B / 64.65°N 16.72°W / 64.65; -16.72 1968
Laki 1725 5606 64°04′K 18°13′B / 64.06°N 18.22°W / 64.06; -18.22 1785
Langjökull 1360 4462 64°45′K 19°59′B / 64.75°N 19.98°W / 64.75; -19.98 925 (± 25 yıl)
Loki-Fögrufjöll 1570 5151 64°29′K 17°48′B / 64.48°N 17.80°W / 64.48; -17.80 1910
Ljósufjöll 988 3241 64°52′K 22°14′B / 64.87°N 22.23°W / 64.87; -22.23 960 (± 10 yıl)
Lýsuhóll 540+ 1772+ 64°52′K 23°15′B / 64.87°N 23.25°W / 64.87; -23.25 uyuyor Holosen çağından beri etkin
Öræfajökull 2119 6952 64°00′K 16°39′B / 64.00°N 16.65°W / 64.00; -16.65 1727
Prestahnúkur 1386 4504 64°36′K 20°36′B / 64.60°N 20.60°W / 64.60; -20.60 MÖ 7550 (± 500 yıl)
Reykjanes 230 755 63°53′K 22°30′B / 63.88°N 22.50°W / 63.88; -22.50 1879
Reykjaneshryggur –80 –262 63°40′K 23°20′B / 63.67°N 23.33°W / 63.67; -23.33 1970(?)
Snæfellsjökull 1448 4751 64°48′K 23°47′B / 64.80°N 23.78°W / 64.80; -23.78 200 (± 150 yıl)
Surtsey 174 63°18′K 20°37′B / 63.30°N 20.62°W / 63.30; -20.62 1963
Tindfjallajökull 1463 4800 63°47′K 19°34′B / 63.78°N 19.57°W / 63.78; -19.57 uyuyor Holosen çağından beri etkin
Tjörnes fracture zone 66°18′K 17°06′B / 66.30°N 17.10°W / 66.30; -17.10 1868
Torfajökull 1259 4131 63°55′K 19°10′B / 63.92°N 19.17°W / 63.92; -19.17 1477
Tungnafellsjökull 1535 5036 64°44′K 17°55′B / 64.73°N 17.92°W / 64.73; -17.92 uyuyor Holosen çağından beri etkin
Vatnafjöll 1235 4052 63°55′K 19°40′B / 63.92°N 19.67°W / 63.92; -19.67 750 (± 1000 yıl)
Vestmannaeyjar 279 915 63°26′K 20°17′B / 63.43°N 20.28°W / 63.43; -20.28 1973
Þeistareykjarbunga 564 1850 65°53′K 16°50′B / 65.88°N 16.83°W / 65.88; -16.83 MÖ 750 (± 100 yıl)
Þórólfsfell 574 1883 bilinmiyor bilinmiyor

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]