İyi ki Doğdun Hoktopus (Balık Oltası)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"İyi ki Doğdun Jocktopus"
Balık Oltası bölümü
Bölüm no.1. sezon
5. bölüm
YönetmenWilliam Reiss
Yayın tarihi13 Şubat 2011 (Türkiye)
8 Ekim 2010 (ABD)
Bölüm kronolojisi
Balık Oltası bölümleri listesi

İyi ki Doğdun Hoktopus (İngilizce: Happy BirthFish, Jocktopus), Balık Oltası'nın 2. Bölümünün 2.yarısıdır. ABD'de 8 Ekim 2010'da, Türkiye'de ise 13 Şubat 2011'de Balıkların Pijama Partisi'nden sonra yayınlandı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bea, Milo ve Oscar Hoktopus için doğum günü hediyesi almaya giderler, Çünkü eğer hediye almazlarsa Jocktopus onları dövecek. Bea ve Milo en iyi hediyeyi ararken Oscar, Hoktopus'u sinirlendirmemek için Bea ve Milo'ya balık parası vermenin daha doğru olacağını söylerler ama Hoktopus parayı hiç sevmez. Bea ve Milo da para yerine Oscar'ı verirler ve sonra Bea ve Milo da Oscar'ı kurtarmak için plan yapmaya çalışırlar.

Olay Dizisi[değiştir | kaynağı değiştir]

O gün Hoktopus'un doğum günüdür. Bea, Milo ve Oscar Hoktopus için doğum günü hediyesi almak için alışveriş merkezine giderler, çünkü eğer onlar hediye almazlarsa Jocktopus onları dövecek. Bea ve Milo, Hoktopus için en iyi hediye ararken Oscar 87. seviye okçu bilekliklerini görür ve alkından şu hayal geçer. Bea, Oscar'ın bilekliklerle ne kadar karizmatik olduğunu söyler ve onunla sinemaya gitmek istediğini söyler; ama Oscar hayal ederken Milo artık Hoktopus'a hediyesini almalarını söyler. Bea, Hoktopus için ekstra güçlü dedorant alır. Milo ise diş fırçası alır. Oscar, Hoktopus'u sinirlendirmemek için Bea ve Milo'ya balık parası vermenin daha doğru olacağını söylerler. Hoktopus'un doğum gününde ilk hediyesini verecek olan çocuk ona para verir ama Hoktopus bunun ne işe yaradığını sorar. Hoktopus'un sevgilisi Piranhica onun bir işe yarmadığını söyler ve Hoktopus, çocuğu bir kutunun içine koyar. Hoktopus bunun ikinci kere verilmesine kızgındır. Oscar da paraları saklar. Joctopus'un doğum günü hediyesini verme sırası Milo, Bea ve Oscar'a gelince; Milo ve Bea hediye olarak Oscar'ı verirler. Hoktopus Oscar'ın işe yaradığını söyler ve partiyi britirir. Oscar ve Hoktopus, Hoktopus'un dolabının içine girerler. Dolap dışarıdan görülünce küçük, içerden görülünce büyük gözükür. Hoktopus yumruklarını geliştirmek için Oscar'ı dövmek ister. Oscar ise kendisinin dayak atılacak biri değil, sorun çözmede işe yaradığını söyler. Hoktopus ise ona sorunlarını anlatır ve Oscar bu sorunları çözmeye başlar. Hoktopus, Oscar'ı sevdiğini söyler. Hoktopus, Oscarı sevdiğini söylediği için Oscar, Hoktopus'la arkadaş olduğunu sanır. Bea ve Milo ise Oscar'ı kurtarmak için bir plan yaparlar. Bea kendi oyunculuk yöntemini kullanır. Milo Oscar'ı kurtaracakken Oscar bunu reddetir ve Milo'ya Hoktopus ile arkadaş olduğunu söyler ve Milo, Bea'nin yanına döner ve oradan ayrılırlar. Hoktopus Oscar'a dövülecek iki kişi bulamsını söyer. Resimlerde Milo ve Bea görünür ve Hoktopus o ikisini dövmek ister. Oscar buna karşı gelir ama Jocktopus onu dinlemez. Milo ve Bea'nin başı beladadır. Hoktopus, onları tam dövecekken Oscar ona başka bir resim verir. Resimde HoKtopus vardır. Hoktopus kendisini döver ve doğum günü hediyesi olan Oscar'ı Bea ve Milo'ya geri verir. Bea ve Milo ise Oscar için ona bir hediye verirler. Hediyede 87. seviye okçu bileklikleri vardır. Oscar, onlara teşekkür eder ve Oscar, Bea'ye bu bilekliklerin onunla sinemaya götüreceğini mi sorar. Sonra Bea ne der. Oscar da yok bir şey der.

Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yok

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Milo
  • Oscar
  • Bea
  • Hoktopus (Jocktopus)
  • Piranhica
  • Terbiyeli Albert
  • Bay Baldwin
  • Sunny (Hoktopus'a ilk hediyeyi para olarak veren çocuk)