İçeriğe atla

İstanbul Ottomans RFK

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İstanbul Ottomans RFK
BirlikTürkiye Ragbi Federasyonu
Takma adlarıOsmanlılar, Kayzerler
Kuruluşu1999
Yerİstanbul, Türkiye
StadyumDikilitaş Spor Kulübü Tesisleri
Lig1. Lig (Marmara)
20233.
Resmî site
ottomansrugby.com

İstanbul Ottomans RFK, Türkiye 15'li Ragbi 1. Ligi'nde oynayan bir Türk profesyonel ragbi birliği kulübüdür. Kulüp, 1999 yılında İstanbul'da çalışan ve yaşayan çoğunlukla Fransız ve İngiliz ragbi severler tarafından kurulmuş olup İstanbul merkezlidir ve ana maçlarını Dikilitaş Spor Kulübü Tesisleri'nde oynamaktadır.

İstanbul Ottomans, Türkiye'de kurulan ilk ragbi kulübü olup 2006 yılına kadar Türk ragbi tarihinde Kadıköy RK'nin kuruluşundan önceki tek sayfa oldu.

İstanbul Ottomans'ın bir ilki de 2007-08 sezonunda ilk resmi Türk Ragbi Birliği müsabakasını kazanması oldu.

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda turnuvaya katılan kulüp, komşu ülkelerin ragbi kulüpleriyle de son derece iyi ilişkilere sahip. Oyuncularının çoğu gençlik yıllarından beri deplasmanda ragbi oynamış olduğundan, Türkiye'deki diğer ragbi oyuncuları için itici bir güç ve rol model teşkil ediyorlar.

İstanbul Ottomans, Haziran 2008'de Hollanda'da düzenlenen uluslararası Ameland Plaj Ragbi Festivali'ne katılarak bu turnuvaya katılan ilk Türk takımı oldu. Takım, Ottoman Sevens adı altında oynadı. 2 gün süren yarışmada 64 takımın yer aldığı İstanbul Ottomans, podyumda yer almayı kıl payı kaçırarak 4. oldu ve 2009 turnuvasında 1. oldu.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]