İran Traktör İmalat Şirketi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İran Traktör İmalat Şirketi
شرکت تراکتورسازی ایران
TipHalka açık şirket
EndüstriMakine
Kuruluş1968
Genel merkeziTebriz, İran
ÜrünTraktör
SahibiIDRO Group
Çalışan sayısı5.000[1]
Web sitesiwww.itmco.ir

İran Traktör İmalat Şirketi (Farsçaشرکت تراکتورسازی ایران Şirket-i Traktörsazi İran), İran merkezli bir traktör üreticisidir. Şirket, 1968 yılında kurulmuştur. Şirketin merkezi Tebriz'de yer almaktadır.

İran Traktör İmalat Şirketi, İran ile Romanya arasında İran'da bir traktör imalat şirketi kurmak için yapılan anlaşma sonucu kuruldu. 1976 yılında Massey Ferguson, yıllık 13.000 adet traktör montajına başladı. Günümüzde üretim kapasitesi yıllık 30.000 adete çıkarılmıştır. 1987 yılında fabrika, farklı endüstriler için döküm ürünleri üretebilmek için dökümhane kapasitesini artırmaya başladı. Günümüzde şirket, Orta Doğu'nun en büyük kapasiteli dökümhanesine sahiptir.

ITMCO, Endüstriyel Yönetim Enstitüsü (IMI) tarafından yapılan değerlendirmelere göre İran'ın en iyi 100 şirketi arasında listelenmektedir. Şirket, günümüzde Avrupa dahil 10 ülkeye 13 farklı ürün ihraç etmektedir.

ITMCO, 1968-2011 yılları arasında Tractor S.C. takımının sahibiydi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ www.madeiniran.info 7 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 8 Haziran 2021 tarihinde erişilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]