İnceleme Süresi (Bilgi Erişimi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bilgi erişiminde İnceleme Süresi (Dwell Time), kullanıcının arama motoru sonuç listesindeki bir bağlantıya tıkladıktan sonra bir belgeyi görüntülemek için harcadığı süreyi belirtir.

İnceleme Süresi, kullanıcının bir arama motoru sonucuna tıklaması ile o sonuçtan geri dönmesi veya başka bir şekilde sonuçtan ayrılması arasında geçen süredir. Arama sonucunun, kullanıcının amacını doğru şekilde karşılayıp karşılamadığını gösterir. Kısa bekleme süreleri, kullanıcının arama sonucundan tatmin olmadığını gösterir. Uzun bekleme süreleri kullanıcının sorgu amacının karşılandığını gösterir.[1] Google, web sayfalarını sıralarken bu yöntemi kullanmıştır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "How To Build Quality Content". blogs.bing.com. 2 Ağustos 2011. 12 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2023. 
  2. ^ Rickman, Cheryl (7 Mayıs 2012). The Digital Business Start-Up Workbook: The Ultimate Step-by-Step Guide to Succeeding Online from Start-up to Exit (İngilizce). John Wiley & Sons. ISBN 978-0-85708-285-5.