İlk düzeltme süresi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İlk düzeltme süresi (TTFF - Time To First Fix) uydu sinyallerini ve konumlandırma verilerini elde eden ve konum çözümünü hesaplamak için bir GPS alıcısı için gerekli zamanın (bir düzeltme olarak adlandırılır) bir ölçüsüdür.

Senaryolar[değiştir | kaynağı değiştir]

GPS donanımları kılavuzunda tanımlanan TTFF yaygın üçden daha fazla özgün senaryolar ayrılmıştır:

Soğuk veya Fabrika: Alıcısı eksik ya da pozisyon, hız, zaman ya da GPS uydularından herhangi bir görünürlüğü bölgesinin yanlış tahminleri vardır. Bunun gibi, alıcısını sistematik olarak olası tüm uydular için aramak gerekir. Bir uydu sinyali aldıktan sonra, alıcının almanak olarak adlandırılan, tüm diğer uydulardan ilgili yaklaşık bilgileri elde etmek için başlayabilirsiniz. Bu almanak 12.5 dakika içinde art arda iletilir. Almanak verileri GPS uydularının herhangi birinden alınabilir ve 180 güne kadar geçerli kabul edilir. Üreticiler genellikle 15 dakika için TTFF iddia ediyor.

Sıcak veya Normal: Alıcının 20 saniye, 100 kilometre mesafede geçerli konumu ve 25 m/s hız dahilinde şimdiki zaman tahminleri vardır ve geçerli Almanak verileri içerir. Her uydu sinyalini edinme ve bu uydunun yörüngede ayrıntılı bilgi denilen efemeris verilerini almak zorundadır. Her uydu her 30 saniyede bir onun efemeris verilerini yayınlar ve en fazla dört saat için geçerlidir.

Sıcak veya bekleme: Alıcının uydu sinyalleri hızlı bir satın alma sağlayarak, geçerli süresini, konumunu almanak ve efemeris verileri içerir. Bir konum düzeltmesi hesaplamak için bu durumda bir alıcının gerekli süre de Sonradan düzeltme (TTSF) süresi adlandırılabilir.

Birçok alıcı hızlı düzeltmelere izin veren anda on iki olan kanalları kullanabilir.[1] Birçok cep telefonu yardımlı GPS (aGPS) kullanarak ilk düzeltme süresini azaltmakta: onlar cep telefonu operatöründen ziyade uydulardan yavaş radyo bağlantısı ile hızlı bir ağ bağlantısı üzerinden almanak ve efemeris verilerini kazanır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ GPS bilgi sitesi 20 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Neden oniki kanal?

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]