İlbank SK

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İlbank SK
Tam isimİlbank Spor Kulübü
Kuruluş1995 (29 yıl önce) (1995)
Renkler         Lacivert-Beyaz
BaşkanTürkiye Erhan Yetim
Resmî siteilbankspor.org.tr
İlbank SK Şubeleri

Tekvando

Güreş

Kadın voleybol

Ankara'da 1995 yılında kurulan spor kulübüdür. Forma renkleri Lacivert-Beyaz'dır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulübün bağlı olduğu İller Bankası çatısı altında gerçekleştirilen futbol, voleybol ve bir takım spor etkinliklerini daha profesyonel bir hale getirmek amacıyla 1995 yılında kurulmuştur. Türk sporunda voleybol, masa tenisi ve güreş dallarında birçok milli sporcu yetiştirmiştir. Kulüp şu anda voleybol, tekvando ve güreş dallarında faaliyet göstermektedir.

Kulübün antrenman tesisleri ise Macunköy'de bulunan tesislerindedir.

Kulüp voleybolda A takım olarak 2 kez Balkan şampiyonluğu kazanırken, Sultanlar Ligi'nde ise bir kez ikincilik başarısı elde etmiştir. Genç takım kategorisinde 14 kez Ankara Gençler şampiyonluğu, 1 kez Gençler Türkiye şampiyonluğu, 3 kez Gençler Türkiye 2.'liği, 4 kez de Türkiye 3.'lüğü elde etmiştir. Yıldız takımlar bazında ise 13 kez Ankara Yıldızlar şampiyonluğuna ulaşan kulüp, ayrıca 4 kez de Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda şampiyonluk ipini göğüslemiştir. Bunun dışında yine 2 kez Türkiye 2.'ligi ve 4 kez de Türkiye 3.'lüğü elde etmiştir.

Kulübün Tekvando şubesi ise takımlar bazında 3 kez Türkiye Şampiyonu, 5 kez de Türkiye 2.'liği almıştır. Kulübün ayrıca takım olarak Dünya Şampiyonluğu, Olimpiyat İkinciliği ve 6 Avrupa 2.'liği bulunmaktadır. Kişisel bazda ise farklı kategori ve kilolarda Olimpiyat ikinciliği, İşitme Engelliler Olimpiyat Şampiyonluğu, İşitme Engelliler Olimpiyat 2.'liği, İşitme Engelliler Dünya Şampiyonluğu, İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonluğu, 5 Dünya şampiyonluğu, 2 Dünya 2.'liği, 3 Dünya 3.'lüğü, 11 Avrupa Şampiyonluğu, 11 Avrupa 2.'liği, 10 Avrupa 3.'lüğü, 11 Türkiye Şampiyonluğu, 4 Türkiye 2.'liği, 7 Türkiye 3.'lüğü, 2 Dünya Başkanlık Kupası şampiyonluğu, 2 Dünya Başkanlık Kupası 2.'liği, Dünya Başkanlık Kupası 3.'lüğü, 8 Uluslararası Açık Turnuvası Şampiyonluğu, 2 Uluslararası Açık Turnuvası ikinciliği, 2 Uluslararası Açık Turnuvası üçüncülüğü bulunmaktadır.

Kulübün güreş şubesinin ise takım olarak 1 kez Türkiye 2.'liği bulunmaktadır. Kişisel olarak ise farklı kategori ve kilolarda İşitme engelliler Dünya Şampiyonluğu, İşitme Engelliler Dünya 3.'lüğü, 3 Uluslararası Serbest Güreş Turnuva Şampiyonluğu, Uluslararası Serbest Güreş Turnuva 2.'liği, 2 Uluslararası Serbest Güreş Turnuva 3.'lüğü, 6 Türkiye Şampiyonluğu, 9 Türkiye 2.'liği, 8 Türkiye 3.'lüğü, Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Türkiye Kupası 2.liği, 3 Türkiye Kupası 3.lüğü, 2 Türkiye İşitme Engelliler Şampiyonluğu, Türkiye Başkanlık Kupası 3.lüğü bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]