İçimdeki Müzik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçimdeki Müzik
Out of My Mind
YazarSharon M. Draper
ÇevirmenZeynep Kürük
Ülke ABD
Dilİngilizce
Yayım9 Mart 2010
YayımcıAtheneum Books (özgün)
Genç Timaş (Türkçe)
ISBN9781416971702 (özgün)
9786050822038 (Türkçe)

İçimdeki Müzik (İngilizceOut of My Mind), Sharon M. Draper'ın yazdığı bir romandır. 10-14 yaş ve 5-8. sınıflar için tavsiye edilir. Hikâye, serebral palsili bir kız olan Melody Brooks tarafından anlatılır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Melody Brooks, on bir yaşında bedensel engelli bir kızdır. Ailesi normal bir hayat yaşamasına yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapar. Ancak Melody konuşamadığı, hareket edemediği ve isteklerini iletemediği için zorluklar yaşar. Bu yüzden dileklerini gerçekleştirmek için mücadele etmek zorundadır. Melody beş yaşındayken ona bir doktor tarafından “zihinsel engelli” teşhisi konur. Fakat annesi bunu reddeder. Çünkü o, kızının çevresindekileri tepki veremese de anladığını bilmektedir. Fotografik bir hafızaya sahip olan Melody, gördüğü ve duyduğu hiçbir şeyi unutmamakla birlikte olayları analiz edip bunalara kendi iç dünyasında tepki verebilmektedir.

Devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Melody’nin hikâyesi Sharon M. Draper’ın İçimdeki Melodi isimli romanında devam etmektedir.

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Mayıs 2022'de Daniel Siepleman'in yazdığı, Amber Sealey'in yönettiği ve başrolde Melody'yi canlandıran Phoebe-Rae Taylor'ın yer aldığı Disney+ için romanın bir film uyarlamasının geliştirilmekte olduğu bildirildi.[1] Filmin ilk gösterimi 2024 Sundance Film Festivali'nde yapıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ""İçimdeki Müzik" Disney+ Filmi Oluyor: Melody'nin Hikâyesi Ekranlara Taşınıyor". Kayıp Rıhtım. 28 Temmuz 2022. 28 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2023.