Üçnoktabir

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Üçnoktabir
Başladığı yerTürkiye
TarzlarAlternatif rock, hard rock
Etkin yıllar2002-2009
ÜyelerMelis Danişmend
Barış Ertunç
Cenk Turanlı
Mehmet Demirdelen

Üçnoktabir, Türk Rock müzik grubu. Üçnoktabir 2002 yılında kuruldu. Her pazartesi Beyoğlu-Mojo`da çalan grup şimdiye kadar Bursa, Eskişehir ve İzmit`te, aralarında Boğaziçi, Koç, İstanbul, Sabancı ve Işık`ın da olduğu üniversitelerde, İstanbul`daki belli başlı pek çok barda konserler verdi; 2004 yılında ise Pink`in ön grubu olarak sahne aldı. Albüm kayıtlarını sürdüren üçnoktabir, yönetmenliğini Serdar Akar`ın, müziklerini ise Selim Demirdelen`in yaptığı Barda adlı filmdeki bazı parçaları düzenledi ve filmde bir sahnede çaldı.

İlk ismi Spitney Beers olan grup ilk başlarda 5 kişilik ekiple kuruldu. Barış Ertunç, Cenk Turanlı ve Mehmet Demirdelen grubun ilk kadrosundan bugüne kalan isimler. Grubun kuruluşundan kısa bir süre sonra solist değişti ve yerine Melis Danişmend geldi. Bu arada diğer gitarist de gruptan ayrıldı. Böylece bugünkü kadro meydana geldi. Grup, albüm yapma kararı alınca isimlerini üçnoktabir olarak değiştirdi. Grup yaptığı coverlarla dikkat çekiyor. 2009'un Nisan ayında grup dağıldı.

Dağılma kararını kendi internet sitelerinden şu şekilde bildirdiler; Üçnoktabir olarak ortak bir kararla yedi yıllık beraberliğimize nokta koyuyoruz. Bazı konularda yaşadığımız fikir ayrılıklarının uzun vadede hem gruba hem de arkadaşlığımıza zarar vereceğini anladık. Bu sebeple ikinci albümümüzü yayınlamadan yollarımızı ayırmaya ve farklı projelere yönelmeye karar verdik. Bir araya geldiğimiz günden beri bize destek olan, konserlerimize gelen, albümümüzü alan, şarkılarımızı dinleyen ve söyleyen, tanışma imkanına sahip olduğumuz ya da olmadığımız herkese teşekkür borçluyuz. Sayenizde unutamayacağımız anlar zihinlerimize kazındı. Tekrar bir yerlerde karşılaşmak ümidiyle…

Grup Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Melis Danişmend (vokal)
  2. Barış Ertunç (gitar)
  3. Cenk Turanlı (bass)
  4. Mehmet Demirdelen (davul)

Katıldığı organizasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Grubun, verdiği konserlerin yanı sıra bazı festival ve organizasyonlarda da görev almıştır. 2007 yılında Rock'n Coke, 2007 ve 2008 yıllarında da Patlican Konserleri son olarak da 2007 yılında Trend Show bunlardan başlıcalarıdır. Barda filminin Dediler ki şarkısı hem filmde canlı performans hem de dediler ki şarkısını yorumlamışlardır.

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Single'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Video klipler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]