Özkan Zengin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Özkan Zengin
Diğer ad(lar)ıKuyucu Katili
Doğum1982 (41-42 yaşında)
İstanbul, Türkiye
CezaMüebbet hapis
Kurbanların sayısı5
Cinayet yöntemiBoğazını keserek öldürme
Tutuklama tarihi20 Kasım 2008

Özkan Zengin (d. 1982, İstanbul, Türkiye) Türk seri katil. Üçü eşcinsel olmak üzere beş kişiyi öldürmüştür. Kurbanlarını olay yerinin yakınındaki bir kuyuya attığı için "Kuyucu Katili" olarak anıldı.

Özkan Zengin, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Bekardı. Fırında hamur işçisi olarak çalıştı. Cinayetlerine Mayıs 2008'de başladı ve bir ay arayla dört kişiyi boğazlarını keserek öldürdü. Zengin, öldürdüğü kişilerin paralarını da çaldığını itiraf etti. Zengin'e göre, gey bireyleri, kurbanlarıyla cinsel ilişkiye girdikten sonra hissettiği suçluluk duygusu nedeniyle öldürmüştür. Öldürme tekniği çoğunlukla kurbanlarını cinsel ilişkiye girdiği yakındaki bir kuyuya atmadan önce boğazlarını kesmekten ibaretti. Kurbanlarının boğazını kesmek, onları hemen öldürmede çoğunlukla başarısız olduğundan genellikle kurbanlarını bir deliğe veya kuyuya atmadan önce yakındaki eşyalarla döverek öldürmekte ve kurbanlarından birini canlı canlı gömmekteydi.

Tespit edilen kurbanlar en yaşlısından en gencine Yaşar Mızrak (44), Mehmet Naci Zeyrek (30) ve öğretmen Enes Arıcı (25) idi. Zengin'in ek olarak iki kişiyi de (Aziz Taşdemir ve Tarık Güzeller) öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi.[1][2]

Zengin, 20 Kasım 2008'de tutuklandı. Polise "kuyunun onun kumbarası olduğunu" söyledi ve altı kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ""Kuyucu" seri katil narin erkekleri seçmiş". Radikal. 24 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Haber, Internet (4 Haziran 2009). "Eşcinselleri öldüren seri katil!". www.internethaber.com. 7 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2022. 
  3. ^ Sevinç Yavuz, Turkish Serial Killers, s.v. "Özkan Zengin"