İçeriğe atla

Tartışma:Yılmaz Özdil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eleştiri kısmının ansiklopedikliği[kaynağı değiştir]

  • Maddedeki, bir yazısında kullandığı söze ilişkin getirilen eleştirinin ansiklopedik olduğunu düşünmüyorum. Kişilere getirilen tüm eleştirileri maddelere mi aktaracağız yani? Burası "kim kime ne dedi" sayfası değil, bir ansiklopedidir. --.dsm. 23:37, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Vikipedi'de buna benzer sayfalar var.

Bekir Coşkun'un "Göbeğini Kaşıyan Adam" ve "O benim 'cumhurbaşkanım' olmayacak" yazısnı nedeniyle yapılan polemikler maddede yer alıyor.

Taraf (gazete)#Tartışmalar, Zaman (gazete)#Tiraj hakkındaki tartışmalar, Vakit (gazete)#Siyasi olaylardaki tutumu başlıklarında bazı köşe yazarlarının kişisel yorumları doğrulanamaz iddialar dahi bulunuyor.

Özdil'in bu yazısının zamanında "Hürriyet yazarından AKP'ye hareket" vb. başlıklarla pek çok habere ve köşe yazısına konu olduğunu hatırlıyorum. O nedenle kalmasında bir sakınca yok. Yukarıda saydığım tüm maddelerin tartışmalar/eleştiriler kısımları çıkarılırsa o ayrı tabi.--Oğuzhan 23:53, 6 Mart 2010 (UTC)

  • "Diğerlerinde bulunuyor, burada da bulunmalı" gibisinden bir iddia, geçerli ve mantıklı bir gerekçe olamaz. Gazete maddeleriyle yazar maddelerini karşılaştırmak ise başlı başına hatalı. Maddeleri Vikipedi'nin ilkelerine göre ele almalıyız. Bence maddede yer alan ifade ansiklopedik değildir ve maddeden çıkarılması gerekmektedir. Kişiler hakkında her yazılanı maddelere aktaracak değiliz. --.dsm. 00:01, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Yukarıda belirttiğim gibi bu yazıyı yazdığı dönem pek çok haber ve köşe yazısına konu oluyorsa bu yazı ile ilgili tartışmalar yapıldıysa tabii ki kaydadeğerdir. Gazeteler ile niye karşılaştırmamam gerekiyor onu da anlayamadım. O maddelerde de tek bir haber üzerine yapılan değerlendirmeler var.--Oğuzhan 00:10, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Kişi bir yazı yazmış ve o yazıdan aylar sonra bir başka gazetenin bir yazarı o yazarın yazısındaki bir ifadeye değinmiş diye o kayda değerdir ya da ansiklopediktir mi diyeceğiz yani? --.dsm. 00:18, 7 Mart 2010 (UTC)