Wyoming Üniversitesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir)
Etiket: Geri alındı
Sp1dey (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + telif hakkının ısrarlı ihlali
Etiket: Elle geri alma
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:University of Wyoming.png|küçükresim|Üniversitenin amblemi]]
[[Dosya:University of Wyoming.png|küçükresim|Üniversitenin amblemi]]
[[Dosya:Old Main University of Wyoming September 2012.JPG|küçükresim|sağ|300px| Wyoming Üniversitesinin yönetim binası olarak hizmet veren eski merkez binası (Eylül 2012)]]
[[Dosya:Old Main University of Wyoming September 2012.JPG|küçükresim|sağ|300px| Wyoming Üniversitesinin yönetim binası olarak hizmet veren eski merkez binası (Eylül 2012)]]
'''Wyoming Ünivesitesi''' (İngilizce adıyla ''University of Wyoming''), [[Amerika Birleşik Devletleri|ABD]]'nin Wyoming eyâletinin [[Laramie, Wyoming|Laremie]] kasabasında bulunmaktadır. 6 Eylül 1887'de açılmış olan üniversite, Wyoming eyâletinde lisans ve yüksek lisans eğitimini birlikte veren tek kurumdur. Deniz seviyesinden 2200 metre yüksekte kurulmuş olan üniversite ABD'nin yerden yüksekliği en fazla olan üniversite yerleşkesine sahiptir.
<ref>{{Web kaynağı|url=https://www.hotcourses-turkey.com/study/us-usa/school-college-university/university-of-wyoming/72188/international.html|başlık=Amerika'da University of Wyoming Hakkında|erişimtarihi=13 Ocak 2021|dil=Türkçe|çalışma=www.hotcourses-turkey.com}}</ref>University of Wyoming, Wyoming'in samimiliğiyle bilinen Laramie şehrinde yer almaktadır. Üniversite öğrencileri, dört farklı mevsimde sınırsız sayıda spor ve açık hava aktivitelerinden faydalanabilir, aynı zamanda sanat ve kültür etkinlikleri ve canlı bir kampüs ortamının tadını çıkarabilirler. Üniversite, her yıl ABD ve dünyanın geri kalanından 90 ülkeden 14.000'in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Devlet tahsisli arazide yer alan üniversite, Wyoming eyaleti için kapsamlı bir ilerleme göstermeye ve dünyanın önde gelen bireyleri olacak mezunlar yetiştirmeye kendini adamıştır.


{{ABD-üniversite-taslak}}
University of Wyoming'de eğitim görmeyi seçen öğrenciler, uygun bir ücret karşılığında harika eğitim alabilir ve aynı zamanda bütün öğrencileri samimiyetle karşılayan, uluslararası bir öğrenim topluluğuna katılabilirler.

Sahip olduğu geleneksel Batı Amerikan kültürü ve nefes kesici Rocky Mountains manzaralarıyla University of Wyoming, 1886'dan beri birinci sınıf araştırma ve eğitim sunmaktadır. Üniversite, sektöründe öncü akademik kadrosu ve her türden öğrenci için bulundurduğu mükemmel tesisleri ile ulusal çapta beğeni toplamış bir araştırma enstitüsü olarak bilinmektedir.

== Öğretim Kalitesi ==
University of Wyoming, 200'den fazla program ve ders seçeneğine sahiptir. Akademik mükemmeliyet konusunda uluslararası çapta ün kazanmış olan, saygın bir Amerikan araştırma enstitüsüdür. Bu prestijli statüsü; konu alanında önde gelen akademisyenler, harika araştırma tesisleri, öğrenim ve inovasyon odaklı kültürü ile desteklenen, olağanüstü lisans ve lisansüstü araştırma fırsatlarıyla yansıtılmaktadır.

University of Wyoming personeli, olağanüstü bir eğitim sağlama ve akademik ya da mesleki gelişime yardımcı olma konusundaki en önemli unsurlardan bir tanesidir. Gelenek, onur, liderlik ve mükemmeliyet gibi üniversitenin odaklandığı birkaç temel ilke bulunmaktadır ve personelinin bu ilkeleri dersler, çalıştaylar ve yüz yüze görüşmeler gibi her alanda kullanmaları teşvik edilmektedir.

UW'deki düşük öğrenci-akademik kadro oranı da öğrencilere fayda sağlamaktadır. Bu sayede ihtiyaç duydukları ilgi ve desteği görebilirler, aynı zamanda gerçek hayattaki araştırmaları ve inovasyonları doğrudan etkilemek için daha büyük fırsatlara sahip olurlar. Geleneksel derslik temelli eğitimin yanı sıra birçok uzaktan eğitim seçeneğine de sahip olan üniversite, erişilebilir ve adil öğrenime kendini adamıştır.

== Departman Yapısı ==
Üniversite, aday öğrenciler ve eğitimine devam edenler için 80'den fazla lisans ve 90'ın üzerinde lisansüstü programa sahiptir. Bu programlar, yedi fakülteye ek olarak üniversiteye bağlı bir dizi disiplinler arası fakülte ve enstitü aracılığıyla sunulmaktadır. Programlar altı kategoride toplanmıştır. Bunlar:

* Fen Bilimleri ve Teknoloji
* Güzel Sanatlar ve Beşeri Bilimler
* Çevre ve Doğal Kaynaklar
* Yaşam Bilimleri
* Eyalet ve Bölge için Önem Taşıyan Meslekler

UW'de bir programa başlamak öğrencinin hedefleri, yaşam tarzı ve geçmiş niteliklerine bağlı olarak çeşitli kalifikasyonlar ile sonuçlanabilir. Bunlar lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri, ayrıca bazı diğer sertifika ve destek belgeleridir. Üniversite, öğrenim fırsatlarını iki ana kampüsü olan Laramie ve Casper aracılığıyla sağlamaktadır. Dünya genelindeki öğrencileri için çevrimiçi programlar ve uzaktan eğitim yöntemleri de sunulmaktadır.

== Giriş Koşulları ==
UW'de bir eğitim programına başvurmak isteyen adaylar, başvurularından önce iadesi olmayan 40 dolar değerinde bir ödeme yapmalıdır. Bu ücretten feragat edilemez ve UW Kabul Ofisine ödenebilir olmalıdır.

Liseden yeni mezun olan veya 30'dan daha az transfer edilebilir sömestr kredisine sahip olan adayların aşağıdakileri sunmaları gerekecektir:

* En az 3.0 değerinde bir lise not ortalaması (4.0 ölçeğinde)
* En az 21 bileşik ACT puanı veya en az 1060 SAT* puanı
* Lise eğitimdeyken tamamlanan başarı müfredatı

UW başvurusu için temin edilen gereksinimlerin hepsinin öğrencinin okulu tarafından resmi transkriptler ile desteklenmesi gerekecektir. Belgelerin tümü orijinal veya belgeyi veren enstitü tarafından sertifikalanan kopyalar olmalıdır. Gönderilen tüm belgeler, İngilizce çevirisi ile birlikte verildiği orijinal dilde olmalıdır.

Yabancı adayların aşağıdakileri sunmaları gerekecektir:

* Minimum 71 iBT puanı / 6.0 IELTS puanı / 51 Duolingo puanı
* Mühendislik öğrencileri için minimum 80 iBT puanı / 6.5 IELTS puanı
* Hemşirelik öğrencileri için beceri puanlarında en az 21 Okuma, 21 Dinleme, 25 Konuşma ve 23 Yazma olacak şekilde en az 90 iBT puanı

İngilizce dili veya yeterlilik sınavları için gönderilen puanların hepsi resmi bilgiler olmalıdır ve doğrudan sınav kuruluşundan UW’ye gönderilmelidir.

Bir UW programına doğrudan giriş için dil yeterliliğini karşılamayan adaylar, üniversitenin yoğun ESL programına başvurmayı düşünebilir.

== Burslar ve Finansman ==
University of Wyoming, burs imkânlarıyla mevcut olan eğitim programlarının çeşitliliği ve erişilebilirliği konusunda ABD'deki en iyi enstitülerden bir tanesidir.

Üniversite, henüz okula gelmemiş olanlar, uzaktan eğitim görenler ve yabancı öğrenciler de dahil olmak üzere uygun öğrenciler için sağladığı çeşitli finansman olanaklarıyla gurur duymaktadır. Bursların tamamı, başvuru yapanların üniversiteye girişleri esnasında sahip oldukları akademik puanlara ve başarılara göre verilmektedir.

University of Wyoming aracılığıyla mevcut olan finansal hibelerin çoğu akademik başarı, ekonomik gereksinim ve öğrencinin geçmişine dayanan belirli kriterlere göre tahsis edilmektedir. Bir burs veya hibe için değerlendirilmek isteyen adaylar, eğitim dönemi başlamadan önce ilgili tüm evrakları sunduklarından emin olmalıdır.

Üniversite, UW öğrencileri için harici kaynaklardan finanse edilen bazı hibeler sunan ortak enstitüler ağının merkezinde yer almaktadır. Bu hibeler, öğrencilerin eğitim masraflarını veya UW'de eğitim gördükleri süreçte ihtiyaç duydukları yaşam masraflarını karşılamalarına yardımcı olabilir. Her bir hibenin kendine özgü uygunluk kriterleri vardır ve birden fazla faktöre bağlı olabilir. Adaylar, uygunluk ve nasıl başvurabilecekleri hakkında daha fazla bilgi için ilgili harici burs sayfalarını kontrol etmelidir.

University of Wyoming, uluslararası birinci sınıf öğrencilerine ve uluslararası transfer öğrencilerine burs olanakları sunmaktadır. Öğrencilerin daha fazla ayrıntı ve bilgi için üniversite ile iletişime geçmeleri önerilmektedir.

== Mezun Sonuçları ==
University of Wyoming'de eğitim görmek, lisansüstü öğrencisi ve mezun olarak hayat boyu bağlantılar ve mükemmel ağ oluşturma fırsatları elde etmek için ideal bir yoldur. ABD'de saygın bir araştırma enstitüsü konumunda olan üniversite, bu sayede öğrencilerini akademik ve sektör bağlamında başarılı olmaya doğru yönlendirecek bir ortam sağlamaktadır. Çok sayıda sahip olduğu lisans ve lisansüstü araştırma fırsatları, eğitimlerini ileri seviyelere taşımak isteyen UW öğrencilerinin bir adım önde başlamalarına yardımcı olmaktadır.

UW'deki öğrenciler, aynı zamanda ABD'deki devlet tahsisli araziye sahip dört yıllık üniversiteler arasındaki en büyük yurt dışı eğitim bursundan da faydalanabilirler. Bu fırsatlar, hevesli öğrencilerin ufuklarını genişletmeleri ve mesleki becerilerini işverenlerin ilgisini çekecek bir şekilde geliştirmeleri için çok iyi seçeneklerdir. Aralarından seçim yapılabilecek 400'ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı eğitim noktası ile UW öğrencileri, her sene dünya genelinde yaklaşık 50 ülkede başarıya ulaşma fırsatlarına sahiptir.{{ABD-üniversite-taslak}}


[[Kategori:Wyoming Üniversitesi| ]]
[[Kategori:Wyoming Üniversitesi| ]]

Sayfanın 19.03, 16 Ocak 2021 tarihindeki hâli

Üniversitenin amblemi
Wyoming Üniversitesinin yönetim binası olarak hizmet veren eski merkez binası (Eylül 2012)

Wyoming Ünivesitesi (İngilizce adıyla University of Wyoming), ABD'nin Wyoming eyâletinin Laremie kasabasında bulunmaktadır. 6 Eylül 1887'de açılmış olan üniversite, Wyoming eyâletinde lisans ve yüksek lisans eğitimini birlikte veren tek kurumdur. Deniz seviyesinden 2200 metre yüksekte kurulmuş olan üniversite ABD'nin yerden yüksekliği en fazla olan üniversite yerleşkesine sahiptir.