Psikosomatik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
saç beyazlaması ibaresi çıkarıldı. bilimsel değildir.
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Yazım hataları düzeltildi.
1. satır: 1. satır:
''Psikosomatik''', [[psikoloji]]k kökenli olan fiziksel hastalıklara verilen genel addır. [[Yunanca]]da ruh anlamına gelen "psyche" ile beden anlamına gelen "soma" kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.
'''Psikosomatik''', [[psikoloji]]k kökenli fiziksel hastalıklar için kullanılan adlandırma. [[Grekçe|Eski Yunanca]]'da "ruh" anlamına gelen "psyche" ile "beden" anlamına gelen "soma" kelimelerinin birleşmesinden türetilmiştir.


[[Psikolojik]] sıkıntılar ve [[duygu]]lar özellikle içe dönük insanlarda vücudu etkilemeye başlar. Kişi davranışlarını ve hareketlerini kısmen kontrol edemez [[Mide]] ya da karın ağrıları, yorgunluk, halsizlik, egzema ayrıca ciltte sindirim sisteminde ve iç organlarda bazı rahatsızlıklar görülebilir.Çocuklar da ve genç kızlarda görülme olasılığı yüksektir üzüntü dışa vuramama ve duygularını içine atma durumunda kişinin psikolojik olarak vücudunda ağrılar hissetmesi gibi belirtileri vardır çocukluk döneminde yaşanan olumsuz durumların sonradan ortaya çıkması şeklinde başlar,ve nedenleri arasında iç sıkıntının bedenle özdeştirilmesi de yer almaktadır
[[Psikolojik]] sıkıntılar ve [[duygu]]lar, özellikle içe dönük insanlarda vücudu etkilemeye başlar. Kişi davranışlarını ve hareketlerini kısmen kontrol edemez. [[Mide]] ya da karın ağrıları, yorgunluk, halsizlik, egzema ayrıca ciltte sindirim sisteminde ve iç organlarda bazı rahatsızlıklar görülebilir. Çocuklarda ve genç kızlarda psikosomatik hastalıkların görülebilme olasılığı, yetişkinlere oranla daha yüksektir. Üzüntüsünü dışa vuramama ve duygularını içine atma durumunda kişinin psikolojik olarak vücudunda ağrılar hissetmesi gibi belirtileri vardır. Çocukluk döneminde yaşanan olumsuz durumların sonradan ortaya çıkması şeklinde başlar ve nedenleri arasında iç sıkıntının bedenle özdeştirilmesi de yer almaktadır.


Kişinin muhakkak bir doktora görünüp ilaç tedavisine başlaması gerekir.
Kişinin muhakkak bir doktora görünüp ilaç tedavisine başlaması gerekir.

Sayfanın 21.59, 5 Mayıs 2019 tarihindeki hâli

Psikosomatik, psikolojik kökenli fiziksel hastalıklar için kullanılan adlandırma. Eski Yunanca'da "ruh" anlamına gelen "psyche" ile "beden" anlamına gelen "soma" kelimelerinin birleşmesinden türetilmiştir.

Psikolojik sıkıntılar ve duygular, özellikle içe dönük insanlarda vücudu etkilemeye başlar. Kişi davranışlarını ve hareketlerini kısmen kontrol edemez. Mide ya da karın ağrıları, yorgunluk, halsizlik, egzema ayrıca ciltte sindirim sisteminde ve iç organlarda bazı rahatsızlıklar görülebilir. Çocuklarda ve genç kızlarda psikosomatik hastalıkların görülebilme olasılığı, yetişkinlere oranla daha yüksektir. Üzüntüsünü dışa vuramama ve duygularını içine atma durumunda kişinin psikolojik olarak vücudunda ağrılar hissetmesi gibi belirtileri vardır. Çocukluk döneminde yaşanan olumsuz durumların sonradan ortaya çıkması şeklinde başlar ve nedenleri arasında iç sıkıntının bedenle özdeştirilmesi de yer almaktadır.

Kişinin muhakkak bir doktora görünüp ilaç tedavisine başlaması gerekir.