ISO 9660: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cemyildiz (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Cemyildiz (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Çalışma var}}
{{Çalışma var}}
CDFS ('''C'''ompact '''D'''isc '''F'''ile '''S'''ystem) (ISO 9660) CD'lerde ([[Compact Disc]]) bazı yazılım ve donanım şirketlerince kullanılan dosya sistemi. [[Uluslararası Standartlar Teşkilatı]] tarafından standart optik disk biçemi olarak kabul edilmiştir. [[Windows]], [[Mac OS]] ve [[Unix]] benzeri sistemlerde desteklenmesi amacıyla belirlenmiştir.
CDFS ('''C'''ompact '''D'''isc '''F'''ile '''S'''ystem) (ISO 9660) CD'lerde ([[Compact Disc]]) bazı yazılım ve donanım şirketlerince kullanılan dosya sistemi. [[Uluslararası Standartlar Teşkilatı]] tarafından standart optik disk biçemi olarak kabul edilmiştir. [[Windows]], [[Mac OS]] ve [[Unix]] benzeri [[işletim sistemi|işletim sistemlerinde]] desteklenmesi amacıyla belirlenmiştir.


[[en:ISO 9660]]
[[en:ISO 9660]]

Sayfanın 09.47, 27 Şubat 2013 tarihindeki hâli

CDFS (Compact Disc File System) (ISO 9660) CD'lerde (Compact Disc) bazı yazılım ve donanım şirketlerince kullanılan dosya sistemi. Uluslararası Standartlar Teşkilatı tarafından standart optik disk biçemi olarak kabul edilmiştir. Windows, Mac OS ve Unix benzeri işletim sistemlerinde desteklenmesi amacıyla belirlenmiştir.