Orhan Sarıbal

Vikipedi, özgür ansiklopedi
18.55, 10 Ağustos 2018 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 19884657 numaralı sürüm ("'''Orhan Sarıbal''' (d. 1 Şubat 1966, Refahiye, Erzincan) Türk siyasetçi ve ziraat mühendisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zoo..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Orhan Sarıbal (d. 1 Şubat 1966, Refahiye, Erzincan) Türk siyasetçi ve ziraat mühendisi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nü bitirmiştir. Gürsu'da SHP ve CHP İlçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış, CHP Bursa il delegesi olmuş, Gürsu Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütmüştür. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu'nda değişik görevler üstlenmiştir. Gürsu Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Gürsu Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyeliği, Gürsu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.[1] 25., 26. ve 27. dönem Bursa milletvekilidir. 10 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla CHP Tarım Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısıdır. Orta düzeyde İngilizce bilen Sarıbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Orhan Sarıbal kimdir? Kaç yaşında ve aslen nereli? İşte CHP'li Sarıbal'ın kısa bir yaşam öyküsü…". 9 Ağustos 2018. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2018. 
  2. ^ TBMM internet sitesindeki özgeçmişi