İçeriğe atla

Ana genel günlükler

Yükleme, silme, taşıma, koruma altına alma, yeni kullanıcı, kullanıcıların yeniden adlandırmaları, erişim engelleme, hizmetli hareketlerinin ve botların durumunun tümünün kayıtları.

Kayıt tipini, kullanıcı ismini, sayfa ismini girerek listeyi daraltabilirsiniz.

Günlükler
  • 20.31, 25 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Haho Manastırı sayfasını oluşturdu ("Manastır, Erzurum’un Tortum İlçesine 38 km. uzaklıktaki eski adı Haho olan Bağbaşı Köyünde kurulmuştur. Köye, Tortum Gölünün güney batısındaki eski bir taş köprüden geçilerek ulaşılmaktadır. Manastırı oluşturan yapılar topluluğu köy yerleşiminin batısında, Tortum Çayının hemen kenarında, eğimli bir arazi üzerine kurulmuş, kilise, yemekhane, kütüphane, yazıhane, çalışma atölyesi, şapeller ve vaftiz bi..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 20.30, 25 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Ehram sayfasını oluşturdu ("Erzurum’da Ehram, koyunyününden yapılmış, kadınların dış giysi olarak kullandıkları, tek parça halinde örtündükleri sokak giysisidir. Giysi olmasının yanı sıra giyinen kişinin karakterini dahi yansıtabilir. Ehramlarda kullanılan nakışların bile ayrı bir dili vardır. Bunların bir kısmı tabiattan alındığı gibi bir kısmı da kilim, halı ve çoraplardan dokumaya kopya edilmişlerdir. Diğerleri ise hayali şeyler son..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 12.20, 24 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Yorgancılık (somut olmayan kültürel miras) sayfasını oluşturdu ("Türklerin savaşçı bir yaşam biçimine sahip olması nedeni ile ilk yorgan örneklerinin hayvan derisi ve yünün sıkıştırılması ile oluşturulan keçeler olduğu bilinmektedir. Zaman içinde aplike yönteminin gelişmesi ile farklı desenler ve motifler kullanılmaya başlanmıştır. Deri ve yünler, boyalar ile boyanmış ve aplikelere renk girmiştir. Böylelikle yorganların renk ve süsleme açısından çeşitlendirilmesi sağlanmı..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 12.19, 24 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Sekiz Direkli Hamam sayfasını oluşturdu ("Pazarkapı mahallesinde yer alır. Trabzon Belediyesi tarafından onarılmıştır. Kuzeydeki soyunmalı kısmı yeniden yapılmıştır. Soyunmalığın güney köşesinden soğukluğa girilir. Sıcaklık bölümü kare planlı olarak dizayn edilmiştir. Köşelere yerleştirilmiş duvar yükseklikleri 2.5 m olan dört halveti bulunmaktadır . Ortada sekizgen göbek taşı ve etrafında yuvarlak kubbemsi bir tonozu vardır. Hamamın tarihlendiril..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 12.19, 24 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, HASAN PADiŞAH CAMİİ sayfasını oluşturdu ("Bu cami eski bir sinagog üzerine inşa edilmiştir. Caminin 1496 tarihinde Sultan Süleyman han oğlu 2. Selim devrinde Şeyh Abdülkadir oğlu Hacı Yakup tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. 1926 tarihli Urfa salnamesinde caminin Akkoyunlu sultanı Uzun Hasan tarafından yaptırıldığı belirtilmektedir. Aynı salnameye göre yapı, 14.yy’ye tarihlenen Tok Temur Mescidi’ne bitişik olarak inşa edilmiştir. Cami kıble boyunca sır..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 18.11, 22 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, İnce Ekmek Yapma ve Paylaşma Kültürü: Lavaş, Katırma, Jupka, Yufka sayfasını oluşturdu ("Lavaş, Katırma, Jupka ve Yufka, oklava ya da elle açılan yuvarlak veya oval biçimli ince ekmek türlerinden olup sadece yemek amaçlı bir tüketim maddesi değil, aynı zamanda geçmişten günümüze aktarılan ortak bir paylaşma kültürünü simgeler. Bu ekmeklerin her biri buğday yada çavdar unundan mayalı ve mayasız bir şekilde yapılır. Lavaş, "tandır" denilen toprak veya taş fırınlarda pişirilirken yufka ise daha uzun süre..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 18.10, 22 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Gastroantep Festivali sayfasını oluşturdu ("Mezopotamya insanlık tarihinin ilk tarım ve hayvancılık yapıldığı bölgedir. Bu bölgede yer alan Gaziantep de kara ve akdeniz ikliminin geçişleri görülmektedir. Bu iklim sayesinde bölgenin verimli topraklarında farklı türden sebze ve meyveler yetişmektedir. Tarihte birçok medeniyete sahiplik yapmış olan bu bölgede ipek yolunun buradan geçmesiyle birlikte gastronomik unsurların değiş tokuş yapılmasıyla gastronomi ve mu..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 20.25, 19 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Çekerek Şehitler Anıtı – Yozgat sayfasını oluşturdu ("Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarında Aynacıoğulları etrafında topladıkları eşkıyalarla birlikte isyan çıkarırlar. Bu isyanı bastırmak için Ali Galip Bey komutasındaki Kuvayi Milliye ordusu Aynacıoğulları ile çatışmaya girmişlerdir. Fakat Aynacıoğulları köyün imamı Osman yılmaz (kör hoca)ile anlaşma yapmasıyla askerler esir düşmüşlerdir. Aynacıoğulları Ali Galip komutanı ve yanında bulunan 6 askerini Deve..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 20.24, 19 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Gelin Kayası Efsanesi - Yozgat sayfasını oluşturdu ("Yozgat’ta nohutlu tepesinde deveye binmiş geline benzeyen kayalar yer almaktadır. Bunlara gelin kayası adı verilmektedir. Efsaneye göre köyün birinden gelin alayı geçmektedir ve eşkıyalar gelin alayının önünü keserler. Niyetleri bu kervandaki geline el koyup pazarda onu satılığa çıkarmaktır. Gelin alayında bulunan erkekler eşkıyalarla çatışırlar ve hepsi hayatlarını kaybederler. Eşkıyalar bunu fırsat bilip gelini v..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 17.25, 18 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Şeyh İzzettin Mescidi sayfasını oluşturdu ("Hacı Bayram mahallesinde, Hacı Bayram cami’nin doğusunda yeniden düzenlenmiş alanda yer almaktadır. Yeniden inşa edilen konik biçimli türbe Şeyh İzzetin’e aittir. Ankara haritasında mescidin Yenice İzzeddin Cami olarak kaydedildiği görülmektedir. Kitabesi olmayan mescidin 14. Ya da 15. yüzyıllarda yapıldığı bilinmektedir. Boyuna dikdörtgen planlı bir mescittir ve oldukça küçük bir yapıdadır. Kerpiç duvarlı kiremit..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 17.24, 18 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Ahi Elvan Camii sayfasını oluşturdu ("Ankara’da hacı arap diye anılan mahallede koyunpazarı semtinde ye alır. Ahi Elvan cami’nin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Eğimli bir zemin üzerine inşa edilmiş cami, sade bir dış görünüşe sahiptir. Tavanı ahşap olan caminin çatısı kiremitle örtülüdür. Caminin iki giriş kapısı bulunmaktadır. Ana giriş kapısı Koyun pazarı sokağı üzerinde, diğer kapı ise Pirinç sokak üzerindedir. Caminin çat..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 18.03, 16 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Nikandros'un therlake'si sayfasını oluşturdu ("Nikandros'un theriake'si Paristeki bibliotheque nationale'da korunan yunan el yazması. sayfa kenarlarını süsleyen resimler (yılanlar, tıbbi bitkiler, konusunu mitolojiden ve kır şiirinden alan sahneler) düzenleme ve yapım tekniği açısından antikçağ duvar resimlerini çağrıştırır. Theriake İ.Ö 2. yy'da yaşamış Nikandros adında, yunanlı bir yazar tarafından kaleme alınmıştır." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 17.40, 16 Mayıs 2024 Ahmet alparslan mesaj katkılar, Johan balthasar neumann vierzehnheiligen kilisesi sayfasını oluşturdu (" johan balthasar neumann vierzehnheiligen kilisesi (1743-1772) barok mekan oyunlarını vierzehnheiligen (on dört azize adanmış hac kilisesi) ve Neresheim örneklerinde olduğu gibi, tüm kiliselerinde en uç sınırlarına kadar zorlamıştır" içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
  • 08.03, 4 Mayıs 2024 Kullanıcı hesabı Ahmet alparslan mesaj katkılar oluşturuldu