Tartışma:Sedat Kapanoğlu: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Fagus (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Hezarfen (mesaj | katkılar)
130. satır: 130. satır:
*
*
*'''Sedat Kapanoğlu: içerik olduğu gibi ''Ekşi sözlük'' başlığına taşınabilir.''' zaten çok az bilgi var, her ne kadar daha eklenebilecek bilgiler bulunabilse de bunlar gereksiz bilgiler olacaktır, ekşisözlüğün sahibi olduğu bilgisi (ve belki mesleği) yeterli, bunun için de ekstra bir başlığa gerek yok bence.--[[Kullanıcı:Spas|<b>spAs</b>]] 23:25, 17 Eylül 2005 (UTC)
*'''Sedat Kapanoğlu: içerik olduğu gibi ''Ekşi sözlük'' başlığına taşınabilir.''' zaten çok az bilgi var, her ne kadar daha eklenebilecek bilgiler bulunabilse de bunlar gereksiz bilgiler olacaktır, ekşisözlüğün sahibi olduğu bilgisi (ve belki mesleği) yeterli, bunun için de ekstra bir başlığa gerek yok bence.--[[Kullanıcı:Spas|<b>spAs</b>]] 23:25, 17 Eylül 2005 (UTC)

*Sedat Kapanoğlu Ekşi Sözlük ile internet dünyasında başarılı bir pozisyondadır günümüzde. Fakat Ekşi Sözlük, Sedat Kapanoğlu'nu çoktan aştığı için, Sedat Kapanoğlu'da Ekşi Sözlük başlığı altında değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.

[[User:Hezarfen|<b><font color=#00009B>H</font><font color=#0000CC>e</font><font color=#0000EC>z</font><font color=#1C1CFF>a</font><font color=#4848FF>r</font><font color=#6C6CFF>f</font><font color=#8A8AFF>e</font><font color=#9F9FFF>n</font></b>]] <sup>[[tr:User_talk:Hezarfen|<font color="Green">Mesaj</font>]] <nowiki>|</nowiki> <font color="red">[mailto:hezarfen(@)kaknus.com e-posta]</font> <nowiki>|</nowiki> <font color="orange">[http://forum.kaknus.com Web]</font> </sup> 19:44, 19 Eylül 2005 (UTC)


=== &#151; (gitsin) ===
=== &#151; (gitsin) ===

Sayfanın 19.44, 19 Eylül 2005 tarihindeki hâli

bu kimdir? bilen varsa ekleme yapsın.. herkes kendini tanıtmaya çalışırsa işimiz iş burada..

Neden Sedat Kapanoğlu ve Ekşi Sözlük makalelerini kirpiyorsun? Aciklarsan sevinirim.

Citrat 16:08, 18 Haziran 2005 (UTC)


Dur sevindireyim seni o zaman..

Bilgiler yanlis ve abartili o yuzden... burada gereksiz insanlarin veya sitelerin ansiklopedik tanimini yapmayin..

Sen benim yaptigima vandalizm diyorsan burada ne i$in var? Wikipedia adam gibi sozluk olarak kalsin. Sedat Kapanoglu denilen bu adamin fotografini kim ne amacla yukledi bilmem ama ne i$e yarayacagini bilemiyorum. Kime ne getirecek bilgi olarak? Ek$i sozluk denilen naneyi isteyen gider inceler,guler, eglenir.

Bu tip gereksiz tanimlarin bu ansiklopediden silinmesi gerekiyor. Gereksiz yer kalabaligindan baska birsey degil.


Herseyden once bir heasp acmani oneririm eger buraya duzenli katilim yapacak isen. Ikincisi burasi sozluk degil, Wikipedia'nin Turkce sozluk bolumu de var.

Eski sozluk, internette wiki tarzi katilimli sitelerin onculerinden biri, bu yuzden yurtdisinda da iyi taninan bir site (Turkce olmasina ragmen). Bu yuzden diger siterlere ornek babinda tek siteye butunlestirdik hepsini. Bu isin arkasindaki kisiyi de ansiklopedide yer vermek bana mantikli geliyor. Onun disinda sahsen ben kendi reklamini yapmalarindan yana degilim insanlarin ama oyle makaleler de yok degil.

Bu silme islemlerini yapmadan once bir tartisma acsaydin daha uygun olurdu.

Citrat 19:37, 18 Haziran 2005 (UTC)


Onerin icin sagol ancak hesap acip acmamak sorun degil; benim amacim duzgun katkida bulunmak. Herkes anonim kalabilir. Yazdigim yazilarin altina imza atip da kendimi tatmin etmek gibi bir saplantim yok.

Yazdiklarimi anlamami$sin; bana bildigim seyleri soyleyecegine (Wikipedia'nin Turkce Sozluk kismi oldugunu herkes biliyor) sana adam gibi icerik eklemeni oneririm. Yazdiklarina bakinca hem konu hem de Turkce olarak zayif kaldigin anlasiliyor (cok sayida imla hatan ve dusuk cumlen var; zaten yukaridaki yorumunda da yine bir suru hata yapmissin). Benim anlatmaya calistigim sozluk veya ansiklopedi kisminda kimsenin kisisel olarak reklami yapilmasin; "Wikipedia adam gibi sozluk (veya 'basvuru kaynagi') olarak kalsin" derken aslinda bunu kasdediyordum. Ornegin yazdigin WYSIWYG makalesini elden gecirmek zorunda kaldim; zira yazdiklarin hem dil hem de aciklama acisindan yeterli degildi. Bu sebeple sen de bence yazdiklarini bir kez daha gozden gecir ve burada yapilmasi gerekenler ile ilgili bos keseden sallama.

Vikipedia'ya cok bilgi girmek Eksi Sozluk'teki kadar onemli degil. Bak sen yazmissin yine Eksi Sozluk taniminda "4835126 girdi 999301 ba$lık var" diye. Git bak bakalim o girdilerden kac tanesi kullanilabilir ve i$e yarar durumda; kac tanesi argo bir sekilde ve birilerini rencide edici $ekilde yazilmi$. O sitede yazilanlarin %70 gibi onemli bir kismi bo$ ve seviyesiz. Bu sebeple sozluk degil forum demek daha dogru olur. "Vikipedia'ya yardimci kaynak" seklinde abartili bir tanimi ben kabul etmiyorum.

Eksi Sozluk sitesi yurt disinda nerede taniniyor ayrica (turkce olmasina ragmen hem de)? Benim tahminim sen bu sitenin yazar takimindasin buyuk ihtimalle ve resmen hem siteyi acanlarin hem de sitenin reklamini yapiyorsun. Vikipedia ve Eksi Sozluk arasinda nasil bir baglanti kurabiliyorsunuz da ikisini birlestirdiniz? Ne alakasi var? Altyapi veya teknoloji benzer diye bu iki farkli ucdaki seyi birlestirdiyseniz yazik olmus.

Neyse.. Ne olursa olsun Eksi Sozluk sitesinin ve yazarinin burada reklaminin yapilmasini dogru bulmuyorum. Vikipedia gibi guzel bir amacla olusturulmus bir kaynagin bu sekilde kullanilmasini gormek hos degil.

Bilmem anlatabildim mi..


Aciklamalarin icin tesekkurler, yazilara yaptigin eklemeler icinde. Benim yazilarimi yada stilimi begenmiyor olabilirsin ancak kisa da olsa bir bilgi iceriyor ve ic baglantilarda eksiklikleri dolduruyorlar. Ben bilginin icerigi ile ilgileniyorum ama eger begenmedigin bir yon varsa, bilgiyi yok etmeden istedigin gibi degistirebilirsin. Benim kullandigim tarz bu, ve tartismaya acik.

WYSIWYG makalesinde seni duzeltemeye gitmeyecegim ancak tekrar okursan bana yoneltigin elestirilerin senin icin de gecerli oldugunu gorurusun. Ben makalelerin anlasilabilirligini ve bulunabilirligini (erisimini) artirmaya calisiyorum. Bence seviyesi basit olmali, illaki konuyu yakindan bilen birisine hitap etmemeli. Bu acidan bakmak mantikli geliyor, zaten yeterince karisik terminolojiler. (bu arada "baskici" yerine "yazici" demek daha dogru olmaz mi? )

Eksi sozluk arama motorlarinda Turkiye ile ilgili anahtar kelimeleri iceren referans site olarak isim yapti, bu yuzden baslattigi katilimci yazim sekli ile bir oncu ve her oncu gibi bir cok klonlari cikti. Onun disinsa soylediklerinin coguna katiliyorum, duzensiz ve toparlanmasi zor bir bilgi kaynagi ve gitgite karisiyor. Kendi ic aramasi bile icindeki bilgiye ulasmada zorluk cikariyor (bu arada ben yazarlarindan degilim). Wikipedia'dan once, bir cok zor bulununan tanim icin bilgi kaynagi olaran tek siteydi ve daha eski bir site oldugu ve daha zengin oldugu icin Vikipedia'ya yardimci kaynak denebilir mi tartisilabilir.

Bilgi kalitesin sayidan onemli oldugu fikrine katiliyorum, ancak su an ansiklopedi cok bos ve insanlarin katilimina ihtiyac var. Burada yazi yazan bir suru degisik dusunceli insan var ve herkesin bir olmasini beklemek hayal olur; herkes iyi veya kotu yonde katilacak. Acik kaynagin dez avantaji bu.

Benim ozetle demek istedigim, yazilari kirpmadan once tartissan fikir teatisinde bulunsan? Ben senin dusuncelerine saygi duyuyorum katilmasam da ama neden ozellikle bu iki makelede bu kadar israr ettigini anlamis degilim. Buna benzer bir suru makale var edit edilmesi gereken. Benim onceligim bilginin kaybolmamasi ve en anlasilabilir sekilde sunulmasi. Yapaici katkilerini beklerim.

Citrat 12:56, 19 Haziran 2005 (UTC)


Bence ikiniz de bazı yönlerden haklısınız. Ancak yazılanlar kesinlikle düzgün Türkçe ile yazılmalı.

Sedat'ın sayfasından resim çıkabilir.

Ayrıca "baskıcı" yerine "yazıcı" daha mantıklı.

--Korkusuzkopek 13:45, 19 Haziran 2005 (UTC)


Ben Sedat Kapanoğlu'nun makalesini reklam olarak nitelendirmiyorum. Adami tanimiyorum. Eksi sozluge 5-10 baglanmisligim var o kadar. Argo ve duzeysiz girdilerin oldugu dogru ama yazilan girdi sayilarini dusundugumuzde turk internet kullanicisinin baglandigi bir site oldugu gercek. O yuzden sevelim ya da sevmeyelim bu site ve kurucusunun bilgilerini vikipedide bulunmasi bance sakincali degil. Ayrica bir yaziyi ya da resmi ya da baglantiyi kaldirdigimizda aciklama koyalim ya da tartisma sayfasina birkac cumle yazalim , neden diye... Ornegin niye resim cikarilabilir???? Sevmiyorum diye resmini cikarmak, yazisini silmek, subjektiftir. Biz burda objektif olmaya calisiyoruz.

Ayrica anonim arkadas, bu konusma uslubuna devam edersen kaale alinma katsayin dusecektir. Bilgine. --Özgürmesaj 14:41, 20 Haziran 2005 (UTC)


Makalelerde son degisiklikler

Dogru kavramini kisilerin istegi, statusu veya cogunlukla alakali degil. Yani ikimizin arasini yapmak da dogru bir tutum degil, tartisilarak konusalarak bulunmasi gerek. Siz duzgun Turkce yazilmasi onem veriyorsunuz, hak veriyorum buyrun makalelerin Turkcesini duzeltin. Ancak ben de bilginin cikarilmasina karsiyim, ve son yaptiginiz degisikliklere katilmiyorum. (KorkusuzKopek'e itafen).

Citrat 14:14, 19 Haziran 2005 (UTC)

Gereksiz dosya ve bilgi yalnızca gereksiz karmaşaya yol açacaktır

E tamam anladım da yani her başarılı site açan kişinin fotoğrafını koymayalım buraya değil mi? Ne anlami kaliyor o zaman bu Vikipedya projesinin? Sen Sedat'ı ansiklopedik bir kişilik olarak görüyor olabilirsin ve sitesi başarılı diye referans vermek de isteyebilirsin, buyur ver. Ancak fotoğrafını koyma yani. Ne gerek var ki? İlerisini düşünmüyorsununuz hiç.

Korkusuzkopek 14:22, 19 Haziran 2005 (UTC)


"Ansiklopedik" kisilerin resminin olmasinin ne gibi bir soruna yol acacagini anlamdim; ilerisini kastediyorsun, dusunyorum da.

Isterseninz Ansiklopedik kavramini tartisalim, bos bir makale size.

Saygilar, Citrat 15:41, 19 Haziran 2005 (UTC)bu ne ya boyle

online ansiklopedi

online ve interaktif bir ansiklopedi uzerinden bilgi payla$mayi du$unerek olu$turulmu$ boyle bir yapida turkiye internetinde oldukca ciddi bir yere sahip olan "ek$i sozluk" yapisini inkar etmek abes ile i$tegaldir.

wiki yapisi geregi interaktif ve bilgi sahibi olanin bilgisini insanlar ile payla$abilecegi formata, alt yapiya sahip. bu noktada wikipedia turkiye ayagi olarak gelecek nesillerin baktiklari zaman bilgilenmelerini ve "$u tarihte boyle bir $ey vardi" gibi kronolojik, internet kulturunu ilgilendiren, turk internet kulturunde bir nihenk ta$i olu$turan projelere, bu projelerin yaraticilarina yer verilmemesi bireysel nedenler di$inda bir $ey ile bagda$tirilamaz.

turkiye internet kulturunun belkemikleri olarak baktigimizda ek$i sozluk, siberalem ve itiraf uclemesini gorursunuz. dating community kavraminin ba$langici olmasa da en buyuk adimi siberalem, tam olarak guncel blog mantigi olmasa da "bu gun $unu ya$adim $u oldu bu oldu 'itiraf ediyorum'" men$ei ile blog yapisini tani$tiran itiraf ve online publishing community mi demeliyiz tam olarak emin degilim ama wiki gibi bir cok mimarinin olmadigi zamanlarda bu tarz bir alt yapiyi sunan ek$i sozluk.

bir $eylere itiraz ederken daha fazla du$unulmeli, konuya vakif olunmali ve iyi degerlendirilmeli.

eksi sozluk neye yarar?

Internet kulturunun belkemigini ek$i sozluk, siberalem ve itiraf.com olarak goren adamin kafasina etmek herkesin boynunun borcu olmali.

Kesinlikle.. bence de bir seylere itiraz ederken daha fazla dusunulmeli, konuya vakif olunmali ve iyi degerlendirilmeli. sen simdi konuya vakif misin yani?.. belli ki digerleri gibi bu sozluk denen aptal sitenin yazar/cizer takimindansin ki burada atip tutuyosun.. yok efendim "öncü site" imiş de.. ya bırakın bunları da adam gibi bilgi girin buraya kardeşim ne aptal insanlarsınız ya..

Burada senin gibi cok adam var arkadasim.. yazik oluyor bu guzelim ansiklopediye..


(Citrat denilen hayvan herif.. bu yorumlari silme!)

Eh ? Sen neden anonim kalıyorsun ?
Kufur kullanmadan kendini ifade etmeyi ogren! Citrat
Şu kuduz uslubu bırakman hayırlı olacaktır JesterDvine
Küfür kullanmadan kendini ifade edemiyorsan, bir tartışmaya kendi kimliğini açıklayarak düzeyli bir biçimde katılamıyorsan ansiklopedi yazarlığı ile ne işin var? Madem kendin bu işi yapmayı beceremiyorsun, bırak da başkaları yapsın. Başka işin yok mu senin? EnginGunduz

dandik dandik insanların reklamını yapmayın burda!!!

Anket

En demokratik yolu bu konuda bir ankettir. katpatuka

Sedat Kapanoğlu ve Ekşi sözlük

+ (kalsın)

  • Prosure 19:50, 15 Eylül 2005 (UTC)
  • Alperen
  • Kalsin Citrat
  • Tabii ki kalsın. EnginGunduz
  • Dbl2010mesaj
  • kalabilir ama biraz daha arttırılması gerekiyor yazının yoksa reklam olarak algılamalar artabilir.--Erzurumlu İbrahim 11:38, 16 Eylül 2005 (UTC)
  • Bence kalmasında bir sakınca yok. Bu konuya (olumlu veya olumsuz bakan kulanıcılar tarafından) neden bu kadar mesai harcandığını ise hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Allison connors 16:55, 16 Eylül 2005 (UTC)
  • Ekşi sözlük: kalmalı, beğensek de beğenmesek de önemini yadsıyamayacağımız bir site..--spAs 23:20, 17 Eylül 2005 (UTC)

± (bilmem, tarafsızım)

  • Sedat Kapanoğlu: içerik olduğu gibi Ekşi sözlük başlığına taşınabilir. zaten çok az bilgi var, her ne kadar daha eklenebilecek bilgiler bulunabilse de bunlar gereksiz bilgiler olacaktır, ekşisözlüğün sahibi olduğu bilgisi (ve belki mesleği) yeterli, bunun için de ekstra bir başlığa gerek yok bence.--spAs 23:25, 17 Eylül 2005 (UTC)
  • Sedat Kapanoğlu Ekşi Sözlük ile internet dünyasında başarılı bir pozisyondadır günümüzde. Fakat Ekşi Sözlük, Sedat Kapanoğlu'nu çoktan aştığı için, Sedat Kapanoğlu'da Ekşi Sözlük başlığı altında değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.

Hezarfen Mesaj | e-posta | Web 19:44, 19 Eylül 2005 (UTC)

&#151; (gitsin)

---

  • aynen katılıyorum. Resimde fuzuli
  • --Ormanbotanigi 13:46, 19 Eylül 2005 (UTC)