Alodai İkizleri: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
{{düzenle}} ve {{üslup}} etiketi eklendi (TW)
Mavrikant Bot (mesaj | katkılar)
+ 2Kategori, Kaynak=kawiki
11. satır: 11. satır:
Evet, yanlış duymadınız. Gerçekten dağları üst üste koyarak [[Olimpos Dağı]]'nın tepesine ulaşmaya çalışırlar. Ama yapamazlar.
Evet, yanlış duymadınız. Gerçekten dağları üst üste koyarak [[Olimpos Dağı]]'nın tepesine ulaşmaya çalışırlar. Ama yapamazlar.


[[Kategori:Devler]]
{{Kategorisiz|Temmuz 2020}}
[[Kategori:Yunan mitolojisi]]

Sayfanın 05.23, 26 Temmuz 2020 tarihindeki hâli

Alodai İkizleri; yani gigant Otis ve gigant Ephialtes. Bu iki gigantlar Dionysos zıttı olacak şekilde dünyaya gelmişlerdir. Diğer tüm gigantlar gibi bu gigantların anneleri de Toprak Tanrıçası Gaia, babaları ise Kötülük Çukuru Tartaros'dur. Bu gigantlar gigant savaşında Dionysos ve Herakles tarafından öldürülmüşlerdir.

Gigantların Yaptıkları

Ares'i Tutsak Etmeleri

Bu gigantlar Olimpos'a saldırır. Olimposlular bu gigantları öldürmeleri için Ares'i yollarlar. Ama Ares başarısız olur ve onu tutsak ederler. İkizler Olimposlulardan Ares karşılığında fidye isterler. Ama ikizlerin iyi kalpli üvey anneleri Eriboa Hermes'e Ares'in yerini söyler ve Hermes Ares'i kurtarır. Ares'i solmuş halde gören Olimposlular sinirlenir. Ares kurtulduksan sonra ikizler Olimposluları köle yapmak için plan yaparlar. Ephialtes Evlilik Tanrıçası Hera'ı eşi yapmak ister. Otis ise Artemis'i. En sonunda Artemis kızar. Aslında ikizleri oklarıyla öldürebilirdi ama yapmadı. Çünkü acı çekmeleri gerektiğini düşünüyordu. O yüzden ilk önce oklarıyla Alodai ikizlerini ellerinden, bacaklarından ve bazı hassas yerlerinden vurur. Kızan ikizler mızraklarıyla Artemis hızlı çıkar ve öldüremezler. Artemis aralarından geçerken mızraklarını savururlar ama Artemis zıplar ve birbirlerini öldürürler.

Dağları Üst Üste Koyma

Evet, yanlış duymadınız. Gerçekten dağları üst üste koyarak Olimpos Dağı'nın tepesine ulaşmaya çalışırlar. Ama yapamazlar.