Ölüm Yarışı 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ölüm Yarışı 2
Death Race 2
Kapak resmi
YönetmenRoel Reiné
YapımcıPaul W. S. Anderson
Jeremy Bolt
Mike Elliott
SenaristPaul W. S. Anderson
Tony Giglio
OyuncularLuke Goss
Fred Koehler
Tanit Phoenix
Robin Shou
Lauren Cohan
Danny Trejo
Ving Rhames
Sean Bean
MüzikPaul Haslinger
Görüntü yönetmeniTony Giglio
Sanat yönetmeniJohn Mckay
KurguRadu Ion
Herman P. Koerts
DağıtıcıUniversal Studios Home Entertainment
CinsiSinema filmi
TürüAksiyon
Gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı2011
Çıkış tarih(ler)i18 Ocak 2011 (2011-01-18)
Süre100 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Önceki filmÖlüm Yarışı
Devam filmiÖlüm Yarışı 3: Cehennem

Ölüm Yarışı 2 (İngilizceDeath Race 2), Roel Reiné'nin yönettiği, senaryosunu Tony Giglio ve Paul W. S. Anderson'ın yazdığı 2011 yapımı ABD bilimkurgu ve aksiyon filmidir. 2008 yapımı Ölüm Yarışı filminin devam filmidir ve 2013 yapımı Ölüm Yarışı 3 filminin önceki filmidir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Carl Lucas, paonku ain emriyle birkaç adamla banka soygunu yapmaya gider. Soyguncular içeri girdikten sonra kaçış şoförü Carl Lucas, iki polis memurunun bankadan içeri girdiğini görür. Adamlara bankadan çıkmalarını emretmesine rağmen emre karşı gelen soyguncular polislerle karşı karşıya gelirler. Duruma müdahale etmek için içeri giren Carl Lucas polisleri öldürmek zorunda kalır. Soyguncular dışarı çıktıktan sonra banka alarm verir. Bunun üzerine polis araçları soyguncuların aracını takip etmeye başlar. Polislerin görmediği bir anda Carl Lucas, soyguncuları araçtan indirir. Soyguncular yaya olarak kaçarken polisler Carl Lucas'ın aracını takip eder. Daha sonra polisler tarafından yakalanan Carl Lucas, Terminal Adası Hapishanesine gönderilir.

O zamanlar hapishane sistemi çöktüğü için hapishaneleri artık kâr amacı güden özel kuruluşlar işletmektedir. Terminal Adası Hapishanesi internetten canlı olarak bir dizi kafes dövüşü yayınlanmaktadır. Mahkûmlar ölümüne dövüşürken hapishane işletmenleri izlenme oranlarından ciddi miktarda kâr elde etmektedir. Televizyondan Carl Lucas'ın Terminal Adası'na gönderildiğini öğrenen Markus Kane, Carl Lucas'ın hapishane şiddetine dayanamayıp hapishaneden çıkmak için aleyhinde tanıklık edebileceğini düşünür ve Carl Lucas'ın işini bitirmeleri için bazı Terminal Adası mahkûmlarına para öder.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]