Çıkmaz Ayın Son Çarşambası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çıkmaz Ayın Son Çarşambası
A Month of Sundays
YönetmenMatthew Saville
YapımcıNick Batzias
Matthew Saville
Kirsty Stark
YazarMatthew Saville
OyuncularAnthony LaPaglia
Julia Blake
MüzikBryony Marks
Görüntü yönetmeniMark Wareham
KurguKen Sallows
Çıkış tarih(ler)i13 Eylül 2015 (2015-09-13) (Toronto Uluslararası Film Festivali)
28 Nisan 2016 (2016-04-28) (Avustralya)
Süre109 dakika
Ülke Avustralya
Dilİngilizce

Çıkmaz Ayın Son Çarşambası (İngilizce özgün adı: A Month of Sundays), Anthony LaPaglia'nın başrolünde oynadığı 2015 tarihli Avustralya yapımı filmdir.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Emlakçı Frank Mollard bunu kabul etmese de hayatına devam etmekte zorluk çekmektedir. Boşanmış ama eski eşine hala bağlı haldedir, emlak piyasası hareketli olduğu halde ev satamamaktadır ve ergen oğluyla bağ kuramamaktadır. Bir gece Frank annesinden bir telefon alır. Sıra dışı bir şey yok. Annesinin bir yıl önce ölmüş olması dışında.

Böylece kendisini yanlışlıkla arayan yaşlı bir kadınla Frank arasında büyüleyici ve sıra dışı bir dostluk başlar. Bu dostluk Frank'in hayata yeniden bağlanmasına yardımcı olur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Film Avustralya'nın Adelaide şehrinde çekildi.[1] Filmin yazarı ve yönetmeni Matthew Saville'in babası filmdeki Frank gibi emlakçıydı. Annesi ise Sarah gibi göçmen çocuklara evde eğitim veriyordu ve kitapları çok seviyordu. Film müziklerini Saville'in karısı Bryony Marks besteledi ve Anthony LaPaglia'ya Frank rolünü vermek de onun fikriydi. Yönetmen Saville filmin, izleyenlerin annelerine telefon etmelerine vesile olmasını umduğunu söyledi.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Film Review: 'A Month of Sundays'". Variety. 16 Ekim 2015. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "A Month of Sundays: Anthony LaPaglia and Matthew Saville (interview)". SBS Movies (İngilizce). 26 Nisan 2016. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]