Blind Faith

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Blind Faith, Steve Winwood, Eric Clapton, Ginger Baker ve Ric Grech'in yer aldığı bir İngiliz süper grubuydu.[1][2] Clapton ve Baker'ın eski grubu Cream ve Winwood'un eski grubu Traffic de dahil olmak üzere üyenin eski gruplarının her birinin başarısının ardından müzik basını tarafından hevesle bekleniyordu, ancak birkaç ay sonra ayrıldılar ve yalnızca bir albüm ve üç aylık bir albüm çıkardılar. uzun yaz turu

Grup, Cream ve Traffic'in dağılmasının ardından 1969'un başlarında Clapton ve Winwood tarafından yapılan gayri resmi jaming ile ortaya çıktı. Baker provalarda onlara katıldı ve bir grup kurmaya karar verdiler. Grech, Mayıs ayında Family grubuna dördüncü üye olarak katıldı ve kendi adını taşıyan ilk albümlerini kaydetmeye başladılar. Ön kapağında 11 yaşındaki üstsüz bir kızın fotoğrafına yer verdiği için tartışmalara yol açtı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde farklı bir kapakla yayınlandı.

İlk Blind Faith konseri 7 Haziran'da Londra, Hyde Park'ta tahmini 100.000 hayranın önünde yapıldı, ancak yeterince prova yapmadıklarını ve hazırlıksız olduklarını hissettiler. Daha sonra İskandinavya ve ABD'de konserler verdiler, ancak canlı setteki materyal eksikliği, seyirciyi memnun eden ancak grubu hayal kırıklığına uğratan eski Cream ve Traffic şarkılarını çalmalarına neden oldu. Clapton, tur sırasında giderek daha fazla izole oldu, destek grubu Delaney & Bonnie ile vakit geçirmeyi tercih etti ve Blind Faith, son performanslarının hemen ardından dağıldı. Clapton ve Winwood, grubun sınırlı zamanında birlikte çaldıkları müziğin keyfini çıkardılar ve o zamandan beri Blind Faith materyallerini çalan birkaç turda işbirliği yaptılar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ uDiscover Team (11 Şubat 2020). "Blind Faith". uDiscover Music. 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2022. 
  2. ^ "Blind Faith biography". AllMusic. 18 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2019.