Yume no Shizuku, Kin no Torikago

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yume no Shizuku, Kin no Torikago
夢の雫、黄金の鳥籠
(Yume no Shizuku, Kin no Torikago)
TürTarihsel, romantizm, dram
Manga
YazarChie Shinohara
YayımcıShogakukan
Diğer yayımcı
DergiPetit Comic
DemografikJosei
Yayın tarihi21 Mayıs 2010 – güncel
Cilt sayısı14

Yume no Shizuku, Kin no Torikago (Japonca夢の雫、黄金の鳥籠; "Düş Damlaları, Altın Kuş Kafesi"), Chie Shinohara tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Mayıs 2010 tarihinden bu yana Shogakukan'ın Petit Comic dergisinde yayınlanmaktadır.[1] Seri, 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'a odaklanmaktadır.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâyenin kadın kahramanı Aleksandra, Rutenya'daki köyüne baskın düzenleyen yağmacılar tarafından kaçırılır ve köle olarak satılmak üzere İstanbul'a götürülür. Bir gece, Aleksandra köle tacirlerinden kaçar, ancak İstanbul sokaklarında kaybolur ve neredeyse saldırıya uğrar. Mateus adlı gizemli siyah saçlı bir adam ona gerçek özgürlüğü elde etmek için bilgi edinmesini söyler ve onu köle tacirlerine geri götürür. Bir köle müzayedesinde, onu üst sınıf görgü kuralları ve şarkı söyleme, dans etme, müzik ve Osmanlıca gibi beceriler konusunda eğiten ve eğiten Mateus tarafından satın alınır. Aleksandra, Mateus'a aşık olur ve Mateus'un onu haremine kabul etmesini umarak onun ideal kadını olmak için titizlikle çalışır. Eğitimini tamamlayan Mateus, ona Türkçe adı olan Hürrem'i verir ve haremine kabul eden efendisi ve padişahı Süleyman'a hediye eder. Hürrem haremde hızla yükselir ve sonunda Süleyman'ın en sevdiği cariyesi haline gelir ve daha sonra ona üç çocuk doğurur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "姉系PetitComic". www.petitcomic.com (Japonca). Shogakukan. 23 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2022. 
  2. ^ Nilay Örnek (4 Aralık 2014). "Japon İşi Hürrem". Sözcü. 11 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]