Yasemin Kozanoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yasemin Kozanoğlu
Doğum7 Temmuz 1978 (45 yaşında)
İstanbul, Türkiye
EğitimLondra Amerikan Üniversitesi
MeslekOyuncu, Manken
Etkin yıllar2000-2007

Yasemin Kozanoğlu (d. 7 Temmuz 1978, İstanbul), Türk manken ve oyuncu. Profesyonel kariyerine bir müzik şirketi olan Raks Marşandiz'de başlayan Yasemin Kozanoğlu, daha sonra yönetmen Sinan Çetin ile tanışması sonucu film setlerine adım attı.[1]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

7 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul'da doğan, Annesi Ahu Tuğbay, babası Ahmet Kozanoğlu'dur, ancak ebeveynleri 1986 yılında boşanmıştır. Bu ayrılıktan sonra Yasemin Kozanoğlu, anneannesi Saadet Hanım tarafından büyütülmüştür. Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun torunudur.

İlk eğitimini Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda alan Yasemin Kozanoğlu, ortaokulu ve lisenin ilk iki senesini Ata Lisesi'nde tamamlamış, ardından son seneyi Eseniş Lisesi'nde okuyarak mezun olmuştur. Sekiz yıl boyunca artistik buz pateniyle uğraşan Kozanoğlu, Londra Amerikan Üniversitesi'nde iki yıl süresince "video production" alanında eğitim almıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Profesyonel kariyerine bir müzik şirketi olan Raks Marşandiz'de başlayan Yasemin Kozanoğlu, daha sonra yönetmen Sinan Çetin ile tanışması sonucu film setlerine adım atmıştır. Reklam filmleri ve Sinan Çetin'in yönettiği "Romantik" adlı filmle oyunculuk kariyerine devam etmiştir. atv için çekilen "Çilekli Pasta" adlı filmle kamera önündeki çalışmalarını sürdürmüştür.

Aynı zamanda mankenlik ve oyunculuk kariyerinin yanı sıra DJ'lik yaparak müzik dünyasına da adım atan Yasemin Kozanoğlu, İstanbul'daki birçok gece kulübünde performans sergilemiş ve kendi albümünü hazırlamıştır.

2003 yılında Ali Sürmeli, Gülben Ergen ve Deniz Türkali ile birlikte rol aldığı "Hürrem Sultan" adlı dizide Gülfem karakterini canlandırmıştır. Ayrıca 2004 yılında atv'de yayınlanan "Ünlüler Çiftliği" adlı yarışmaya katılmış ve bu yarışmada birinci olan Ercan Akışık ile birlikte yarışmıştır.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yasemin Kozanoğlu Kimdir? Hayatı ve Biyografisi". Uşak Olay. 19 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2024.