Wizards of the Coast

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wizards of the Coast LLC
TipYan kuruluş
EndüstriOyun
Kuruluş1990
KurucuPeter Adkison
Genel merkeziRenton, ABD
Önemli kişilerCynthia Williams
(Yönetim Kurulu Başkanı)
SahibiHasbro
Çalışan sayısı1.000 (2020)
Web sitesiwww.wizards.com

Wizards of the Coast LLC, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir oyun şirketidir. Şirket, 1990 yılında Peter Adkison tarafından kurulmuş olup Hasbro'nun yan kuruluşudur.[1] Esas olarak fantezi ve bilimkurgu temalarına dayanan rol yapma oyunları, masa oyunları ve kart koleksiyonu oyunları yayınlamaktadır. Şirketin merkezi Washington eyaletine bağlı Renton kentinde yer almaktadır.[2]

Başlangıçta bir rol yapma oyunu yayıncısı olan şirket, 1990'ların ortalarında Magic: The Gathering ile kart koleksiyonu oyunu türünü ortaya çıkardı ve popüler hale getirdi. Ayrıca popüler Zindanlar ve Ejderhalar rol yapma oyununu TSR'yi satın almasıyla bünyesine kattı ve lisanslı Pokémon kart oyununu yayınlayarak başarısını artırdı.

Wizards of the Coast'un oyunları birkaç Origins Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. Şirket ayrıca spor kartları setleri üreterek futbol, beyzbol, basketbol ve Amerikan futbolu serilerini yayınladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hasbro. "About the Company – Hasbro". Hasbro Corporate (İngilizce). 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2022. 
  2. ^ "Contact Us 12 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". Wizards of the Coast. 25 Aralık 2022 tarihinde erişilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]