Warrant (Amerikalı müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Warrant, 1984'te Hollywood, Los Angeles, California'da kurulmuş, 1989'dan 1996'ya kadar 10 milyonun üzerinde uluslararası satışa ulaşan beş albümle başarı elde etmiş bir Amerikan glam metal grubudur. Grup ilk olarak çift platin ilk albümleri Dirty Rotten Filthy Stinking Rich ve single'larından biri olan "Heaven" ile ulusal ilgi odağı oldu ve Rolling Stone'da 1 numaraya ve Billboard Hot 100'de 2 numaraya yükseldi.[1] Grubun başarısı, 1990'ların başında, aynı adlı hit şarkıyı sağlayan çift platin albüm Cherry Pie ile devam etti.

Eleştirmenlerce beğenilen altın albüm Dog Eat Dog'un ardından grup, kadroda sık sık değişiklikler yaşamaya başladı ve grunge'ın gelişiyle popülaritesinin düşmesine rağmen, 1995'te Ultraphobic'i ve 1996'da başarılı bir en büyük hit albümünü çıkardı. 1996'da grunge'dan etkilenen Belly to Belly'nin piyasaya sürülmesiyle müzikal yönünü değiştirdi, ancak on yılın sonunda çok hızlı bir şekilde köklerine döndü. Grup 2000'li yıllarda başarılı turnelerle inişler ve çıkışlar yaşadı, yeni cover albümü Under the Influence, solist Jani Lane'in ayrılması, Born Again adlı yeni bir albümle birlikte. Black 'n Blue şarkıcısı Jaime St. James ve orijinal dizinin kısa bir yeniden birleşimi. 2011 yılında Jani Lane alkol zehirlenmesinden öldü.

2022 itibarıyla grup, şimdi eski Lynch Mob baş vokalisti Robert Mason ile müzik kaydetmeye ve performans sergilemeye devam ediyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Warrant". Billboard.com. 15 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2019.