Vikigezgin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikiyolculuk sayfasından yönlendirildi)
Vikigezgin
Wikivoyage portal ekran görüntüsü
Wikivoyage portal ekran görüntüsü
SahipWikimedia Foundation
CC-BY-SA 3.0
OluşturanWikivoyage e.V. derneği
URLtr.wikivoyage.org/wiki/Anasayfa
Ticari?Hayır
Site türüWiki
Kayıtİsteğe bağlı
Kullanılabilir dil(ler)8 aktif sürüm (Türkçe, İngilizce, Hollandaca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, İsveççe)
Başlama tarihi10 Aralık 2006
Geçerli durumİş içerisinde ilerleme

Wikivoyage (TürkçeVikigezgin, Almanca telaffuz: [vikivwaˈjɑʒ], İngilizce telaffuz: [ˌwɪkiˈvɔɪ.ɨdʒ]), gezi yerleri ve seyahat konularının gönüllüler tarafından yazıldığı ücretsiz web tabanlı seyahat rehberidir.

Vikipedi'nin kardeş projelerinden birisidir ve Vikipedi gibi Wikimedia Vakfı tarafından desteklenmekte ve barındırılmaktadır. Vikigezgin'e Seyahat rehberlerinin Vikipedisi de denmektedir.[1]

Vikigezgin, Vikipedi için geliştirilmiş açık MediaWiki altyapısını kullanır. Siteye kaydolmaksızın internet üzerinden içeriği düzenlemek mümkündür. İçerik kalitesinin kontrolü aynı Vikipedi'deki gibi editörlerin karşılıklı kontrolü ile yapılır. İçeriğin tasarımını editör topluluğu görüş birliği sağlayarak belirler.

Basılı rehberlerin üretimini kolaylaştırmak için Vikigezgin içeriği GNU Özgür Belgeleme Lisansı ile değil, Creative Commons Atıf-Aynı Lisansla Paylaş lisansı ile paylaşılır. Medya dosyaları ise kamu malı olarak ya da diğer lisanslarla (GNU, Creative Commons) paylaşılabilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Isaacson, Betsy. "WikiVoyage, Wikipedia Of Travel Guides, Leaves Beta To Take On The Travel Industry". Huffpost.com, 6 Aralık 2017. 11 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]