Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sosyalist Devrim ve Ulusların Kaderlerini Tayin Hakkı (Tezler)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:56, 7 Ekim 2016 (UTC)

Sosyalist Devrim ve Ulusların Kaderlerini Tayin Hakkı (Tezler)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde oluşturulması için yeteri kadar KD değil. Tartışılması gerekiyor.. Soner Turhan 0202 (mesaj) 22:02, 12 Ağustos 2016 (UTC)

«Makale ayrıca Özgürlük Dünyası dergisinin 248. sayısında Türkçe olarak yayınlandı.[2]
Lenin bu eserinde şovenizm konusunu ele almış ve bu konunun sosyalist devrimlerdeki durumunu incelemiştir.»
Bu cümle kısa da olsa önemli, zira öbür maddede bulunmayan bir içeriğe sahip, üstelik kaynak da var. Bu arada silinsin yerine “birleştirilsin” diyecektim ancak İngilizce maddede kitabın tam adı The Right of Nations to Self-Determination biçminde yazılmış. Yani Ahmet Turhan'ın eklediği Sosyalist Devrim bölümü yok. Eserin tam adı hangi şekilde, bundan da emin değilim aslında. Kafam karıştı diyebilirim. – Amillians (mesaj) 00.12, 16 Ağustos 2016
Cevap Cevap Bu makale 1916 yılında kaleme alınmış, Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı (kitap) ise 1914, yani bu kitabın içeriğinde yer alan bir makale değil, o madde ile birleştirilmesi hatalı olur. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:14, 16 Ağustos 2016 (UTC)
  • Aktarılsın AktarılsınVladimir Lenin bibliyografyası. Her makalesi için klişe olmuş görüşleri yazmaya gerek yok artık. --Maurice Flesier message 23:11, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Diğer maddelerde de yapıldığı gibi...--Muratero 06:18, 16 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben söz konusu makalelerin literatür bilgilerde, yayınlanan birçok makalede, çeşitli akademik araştırmalarda, yüksek lisans ve doktora tezlerinde, enstitülerde, internet erişiminde, ve bunun gibi pek çok yerde kullanılmasının ve atıf alınmasının ansiklopedik kayıt açısından bir referans olduğu görüşündeyim. Bu maddenin geçtiği birkaç eseri maddeye ekledim, zira daha birçok dilde birçok kitap, tez, çalışma eklenilebilir. Bazen bir cümlenin bile ansiklopedik olarak kayıt edilmesi önemlidir. Tear down this wall!, Bütün ülkelerin işçileri, birleşin!, Ne mutlu Türküm diyene gibi. Lenin'in eserleri, tarihsel sonuç itibariyle sıradan makaleler olmayıp, toplumların sosyolojisini değiştiren eserlerdir. Çünkü kendinden sonraki tüm çağa veya çağlara etki eden Ekim Devrimi'ne yol açması açısından kayda değerdir ve değerlidir. Zira "Toplu Eserler" adıyla hemen hemen bütün dillere çevirilen bu eserlerin son derece önemli olduğu ve bu önemin bağımsız makaleler olarak kalmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Lenin, dünyada eserleri yabancı dile en fazla tercüme edilen birinci kişidir ve eserleri tüm dünyada hala yaygınca atıf alınmakta, okutulmakta, enstitülerce araştırılmakta ve çeşitli akademilerde çalışmalar yapılmaktadır. Bu durum ansiklopedik kayıt için bence yeterlidir. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:53, 16 Ağustos 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın "Şahsi kriterler"i karşılasa da Vikipedi'deki kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor. Ayrı bir madde olmak yerine bahsi geçen maddeye aktarılmalı.--RapsarEfendim? 09:49, 16 Ağustos 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --Eldarion 05:27, 28 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.