Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sol Cephe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 22:09, 24 Eylül 2016 (UTC)

Sol Cephe[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Şubat 2014'ten beri KD etiketli. evolutionoftheuniverse mesaj 23:54, 24 Temmuz 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim, kayda değer olduğunu ispat etmek için yeterli olduklarını düşünüyorum. Bunların dışında da haberlere rastladım bolca.--RapsarEfendim? 08:52, 26 Temmuz 2016 (UTC)
@Rapsar Ön inceleme yapmıştım, KD olabileceğini düşünüyorum. Bunun kanıtlanabilmesi için bağımsız —TKP ya da selefleri dışında— kaynakların da yer alması gerektiğini düşünüyorum, bağımsız kaynaklar da görmüştüm.--evolutionoftheuniverse mesaj 12:09, 26 Temmuz 2016 (UTC)
Solculukla alakalı haberler yapan soL bağımsız kaynak (belli bir alanda haber yapması bağımsız olmadığı anlamına gelmez). Oda TV de öyle. Bağımsız olmayan kaynak yok gibi maddede (oluşumun kendi sitesi hariç).--RapsarEfendim? 15:37, 15 Ağustos 2016 (UTC)
Ayrı bir konu olacak ama, bu söylemin sizin tarafınızdan, çeşitli maddelerin tartışma sayfalarındaki "Bu kaynak taraflı, şucu bucuları savunarak yayın yapıyor" yorumlarında da görmemiz dileğiyle :) O kadar çok rastlıyorum ki, hatta en son örneği şu tartışmada geçti. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:52, 15 Ağustos 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan Bu yorum banaydı sanırım. :) Söylediğiniz konuya bakacağım. Şunu iyi anlatabilmek gerek; güvenilir olmayan kaynak, yetkin olmayan, yoldan geçen adamın yazdığı kaynak demek. Mimarın yazdığı biyoloji kaynağı, düz lise öğrencisinin yazdığı tarih essayi, bunlar güvenilir değildir. Bağımsız kaynak terimi ise organik ilişkiyi tanımlar. Taraflı kaynak terimine gelince, bir insan elbette taraf olmak için, bir savı, amacı olduğu için kaynak üretir.--evolutionoftheuniverse mesaj 19:15, 15 Ağustos 2016 (UTC)
@Rapsar Demek istediğim o değil, Doğan Kitap'tan çıkan bir kitap için Doğan Medya kaynaklarının durumu ne ise aynı şeyden bahsediyorum.--evolutionoftheuniverse mesaj 16:02, 15 Ağustos 2016 (UTC)
Emin ol bağımsız kaynağın ne olduğunu biliyorum, ilgili sayfayı ben yazdım zaten :) Ama burada, ilgili oluşumla adı geçen site arasındaki bağlantıyı anlayamadım.--RapsarEfendim? 17:38, 15 Ağustos 2016 (UTC)
Bilmediğini bilmiyordum, o nedenle detaya girmedim. :) soL TKP'ce kurulan bir gazete, Sol Cephe'nin bileşenlerinden biri de TKP idi. Hatta TKP'nin ana sayfasında her gün soL'un birinci sayfası yer alırdı. TKP, KP ve HTKP olarak iki ayrı partiye ayrıldı. Bu ayrılmadan sonra Sol Cephe dağıldı. Şu anda soL KP'de, HTKP ise İleri Haber'i kurdu. Gazetenin yazı işleri parti üyelerinden oluşuyor. Bu nedenle Sol Cephe için bu kaynakları bağımsız kaynak kabul edemeyiz. İlişkili maddelerde bunlarla birlikte başka kaynakların da yer alması gerekir.
Bu partiler daha sonra ÖDP ve birkaç başka parti ile bir araya gelerek Birleşik Haziran Hareketi'ni kurdu. Birgün, ÖDP'nin kurduğu bir gazete. Yine bu nedenle, BHH için soL, İleri, Birgün bağımsız kaynaklar değillerdir.
Aynı şekilde CHP ile ilgili haberlerde Halk TV'yi bağımsız kaynak olarak kabul ettiğimizi sanmıyorum. Tabii bunların hiçbiri, Vikipedi'de yer almaya engel değil. Yalnızca kaynak çeşitliliğini sağlamak gerekir. Bu kaynaklar güvenilirdir, ama yukarıda açıkladığım gibi bu konular için bağımsız değildir.
--evolutionoftheuniverse mesaj 19:05, 15 Ağustos 2016 (UTC)
TKP ile bağlantısı var mı ki? Maddede buna dair bir şey yazmıyor da.--RapsarEfendim? 15:38, 15 Ağustos 2016 (UTC)
Benim bilgim olduğu yönünde. Zaten burada da belirtilmiş. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:45, 15 Ağustos 2016 (UTC)
Anladığım kadarıyla [1] yalnızca ön ayak olmuşlar.--evolutionoftheuniverse mesaj 16:02, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kaynakların bağımsız olmadığına dair yapılan açıklamalar doğrultusunda aktarılması daha iyi olacaktır (TKP maddesine).--RapsarEfendim? 13:27, 21 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --II. Niveles (mesaj) 02:43, 27 Ağustos 2016 (UTC)
Neden, hoşunuza gitmediği için mi. Açıklama yapmayınca, öyle bir algı oluşuyor da. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:17, 27 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ahmet Turan ile aynı gerekçe ile. Bilgiler TKP maddesinin altında bir başlığa aktarılabilir. Mukaddimeileti 16:04, 9 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.