Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Peşeng

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   08:47, 27 Şubat 2010 (UTC)

Peşeng[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 06:44, 1 Şubat 2010 (UTC)

  • Çekimser Çekimser Bu kapsamda bakarsak eğer Alp Er Tunga'nın da kim olduğu net değil.--Reality 09:06, 3 Şubat 2010 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Bilimsel veriye dayanmayan bilgiler olduğuna emin olacak kadar ilk çağ Türk/Türki tarihini biliyorum. En azından, maddenin bu belirsiz hali terkedilip efsaneden ibaret olduğunun belirtileceği bir düzenleme yapılması şart. Ama mitoloji konularına ilgi alanıma girmiyor, hakim değilim. Bilgilerin özgün araştırma olup olmadığı, kabul görüp görmediği ve kayda değerliği konusunda yetkin olmadan yorum yapamıyorum. Bu tip konularda da kısa araştırma ile emin olmak kolay değil, kütüphane çalışması gerekebilir. 'Bilen biri' incelemeden ve maddelerin yazarının kaynak ve destekleyici kaynak göstermesine zaman tanımadan maddenin silinmesine karar vermeyi doğru bulmuyorum. --iazak 08:06, 4 Şubat 2010 (UTC)ileti
  • Yorum Yorum Bildiğiniz gibi eninde sonunda bu madde başından sonuna kadar özgün araştırmadır. İsterseniz bunu silelim bilimsel kaynakları bulursanız yeniden açabilirsiniz. Ne dersiniz ? Takabeg ileti 08:14, 4 Şubat 2010 (UTC)
  • Kalsın KalsınGeçersiz oy: Değişiklik sayı yetersizliği. Olki 93 19:45,12 Şubat 2010

Ben Reality'ye katılıyorum.Bunu silersek Alp Er Tunga'yi da silmemiz gerekir.Yoksa bu sayfaya haksızlık olur.

  • Kalsın Kalsın--Yzkoc 16:59, 17 Şubat 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddeyi düenleyip kaynaklandırdım. Gerçi kaynağın kaynağı belli değil ama sonuçta Kültür Bakanlığının sitesi heralde uydurmamış mutlaka bir yerden alıp yazmışlardır. Bu şekli ile kalmasında bir sakınca görmüyorum. --Manco Capac 07:44, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Manco kaynaklandırmış. --M.M.ileti 08:11, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Manco'nun eline sağlık. Ancak bu SAS'ın gerekçesi VP:KDlik değil, VP:ÖAY'liktir. Peşeng başlıklı bir madde açılabilir. Yine de bir kullanıcının ÖAY kralını ihlal eden maddeleri seri bir halinde açmasına müsaade edilmemesidir. Eğer kalma yönünde karar verilirse Kullanıcı:iazak düzeltecektir inşallah. Takabeg ileti 12:44, 26 Şubat 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.