Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Orta Anadolu Kürtleri (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir..Aktarılmasına karar verilmiştir. Aktarılmasını isteyen veya silinmesini isterken aktarılmasını da isteyen/yorumunda belirtenler çoğunluktadır...Vikiçizer 11:32, 13 Eylül 2010 (UTC)

Orta Anadolu Kürtleri[kaynağı değiştir]

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK


Türkiye Kürtleri maddesi içerisinde ele alınabilir. Güvenilir olmayan kaynaklarla yazılmış.Aktarılmalı ya da silinmelidir.--Boyalikus 18:54, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Silinsin Silinsin--Boyalikus 18:54, 20 Ağustos 2010 (UTC) Silinsin Silinsin---- Âkhilleus ileti 19:03, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Kalsın Kalsın -- Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Orta Anadolu Kürtleri'de anlatıldığı gerekçe ile. Ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar ile yazıldı. İsterlerse zenginleştirebilirim. Bulgaristan'daki Kırım Tatarları ile kıyaslamamız lazım, ki bu artık kalabilir bence. Birde hâlâ silinmemiş Şili Türkleri gibi madde ile de. Yani tutarlı davranmamız da önemlidir. Takabeg ileti 18:59, 20 Ağustos 2010 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Önceki oylamadaki gerekçeme dayanarak. Güvenilir kaynaklar olarak Alkd'ın gösterdiği kaynakları alıyorum. --82 ~145 ileti 19:05, 20 Ağustos 2010 (UTC)
Kalacaksa tek tek Berlin Kürtleri, New York Kürtleri, Paris Kürtleri vd.'lerinin açılmasını talep ediyorum. kategori:Suriye Kürtleri var. kategori:İran Kürtleri var. Fransa Kürtleri var. Türkiye Kürtleri var. Ayrıca çifte standart olarak Orta Anadolu Kürtleri var. Ayrıca Marmara Kürtleri veEge Kürtleri ne zaman açılacak ? Bunların hepsi farklı farklı Kürtler olduğu için (!) VP:ÖAY--Boyalikus 19:08, 20 Ağustos 2010 (UTC)
Berlin Kürtleri veya Berlin'de ikamet eden Kürtler, New Yokr, Paris henüz KD olduğu düşünmek zor. İran Kürtleri diye bir madde henüz açılmadı da mesela bilimsel araştırmalar açısında Horasan Kürtleri KD sayılabilir. Takabeg ileti 19:17, 20 Ağustos 2010 (UTC)
Ok, Ancak kategorisi var. Orta Anadolu Kürtleri'ne ait bilimsel bir çalışma yok. Teşekkürler. --Boyalikus 19:21, 20 Ağustos 2010 (UTC)
Var. Güvenilir kaynaklar ile belli kullanıcının güvenmek istemediği kaynaklar ayrıdır. Takabeg ileti 19:25, 20 Ağustos 2010 (UTC)
  • Benim güvenip güvenmemem önemli değildir. Politikalar belirlidir. Belirli köyler işaret edilmiştir. Referanslara bakılırsa:
10.^ "Gund û Navçeyên Kurd li Bajarê Aksarayê" (Aksaray'daki Kürt köy ve ilçeleri), Bîrnebûn
11.^ a b c d e "Gund û Navçeyên Kurd li Bajarê Ankarayê" ("Ankara'daki Kürt köy ve ilçeleri"), Bîrnebûn
12.^ a b c d e "Gund û Bajarên Kurd li Bajarê Kirşehîrê" ("Kırşehir'deki Kürt köy ve kasabaları"), Bîrnebûn
13.^ a b c d e "Gund û Navçeyên Kurd li Bajarê Konyayê" ("Konya'daki Kürt köy ve ilçeleri"), Bîrnebûn
Eğer bilimselse bu tasniflenmiş yerleşim yerlerini, lütfen başkaca kaynaklarla doğrulayın zira tüm Kırım maddelerini Bahçesaray Dergisi ile donatmak istemem. İyi çalışmalar.--Boyalikus 19:31, 20 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tartışma ve SAS sayfalarına yazılan kaynaklar maddede var mı ? Varsa gösterir misiniz ? Fransızcam iyi değil ancak burada tarihsel meselelerden bahsedip göç yerleri gösterilmiş anladığım kadarıyla..Ve Osmanlı zamanından bahsedip Orta Anadolu Kürtleriyle ilgili başlı başına bir durum anlatmıyor. Tek bir yerde geçiyor ve köylerden filan hiç bahsedilmiyor. Nedense bende harita açılmıyor ancak Philippe Rekacewicz dışında başkaca bir harita var mı ? Ayrıca maddede yer almıyorsa KD'liğini etkiler. Ben Konya'daki Kürt köyleri ve ilçeleri, Ankara'daki kürt köyleri için vd. için kaynak istiyorum. ALKD'nin ve sizin verdiğiniz kaynaklarda böyle bir bilgi yok. Ayrıca bu şekilde iç anadoluda başlı başına tamamının Kürt kökeni olan köy olduğunu iddia edebilir misiniz ? Ne kadar güvenilir ve tarafsız olacaktır ? Yani bunun adı yaftalamak olmayacak mı ? Haymana kürt bölgesi gibi algılanabilir örneğin ve bu çok sakıncalı. Son olarak daha önce dediğim gibi birnebun güvenilir kaynak değildir. Güvenilir olduğu iddia edilecekse ve orada yazılanlara göre Türkiye'nin iç anadolu bölgesinde bazı yerleşim yerleri kürtmüş gibi yansıtılacaksa, memnuniyetle Bahçesaray'ı güvenilir ilan edebilirim. Çifte standarta hiç gerek yok. Çifte standart kalkarsaVP:İNOV kendiliğinden yerine ulaşacaktır. Teşekkürler. --Boyalikus 17:30, 21 Ağustos 2010 (UTC)
Harita bende gayet rahat açıldı, maddeye de ekledim. Fransızcam hiç yok, o yazıdan pek az şey anlıyorum. Köylerle ilgili daha güvenilir kaynaklara ihtiyacımız var ve bu nedenle hepsine {{fact}} ekledim. Zaten tamamının Kürt olduğu bence asla doğrulanamaz. Açıkçası madde pek ilgi alanıma girmiyor, pek bir bilgi de ekleyemem. --82 ~145 ileti 11:32, 22 Ağustos 2010 (UTC)

Kalsın Kalsın -- Kürdistan dışında da Kürt nüfusu olduğu bu Vikipedi'de yer verilmeyen bilgi, o nedenle kesinlikle kalmalı. Dizikaygisiz 23:09, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Gerekçenizi gözden geçirmenizi öneriririm. --82 ~145 ileti 15:47, 21 Ağustos 2010 (UTC)
Dizikaygisiz'in gerekçe olarak sürdüğü "Kürdistan dışında da Kürt nüfusu olduğu bu Vikipedi'de yer verilmeyen bilgi" yargısı, doğruluktan uzak bir yargıdır. Daha doğrusu bir önyargıdır. --Kmoksy 18:54, 21 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın veya Silinsin Silinsin--Drlp ileti 18:02, 21 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kaynaklar tek taraflıdır ve birilerinin isteklerine göre etnik kümeler oluşmaz. KD değildir ve içeriği tarafsızlaştırıldıktan sonra Türkiye Kürtleri maddesinde alt bölüm olarak aktarılsın. Diğerleri gibi Şafii değil Hanefi olan bu Kürtlerin Adıyaman ve Urfa'nın Hanefi Kürtlerinden ne farkı var? Dilleri şive olarak Kurmanci mi yoksa Sorani mi?. Bağımsız madde olarak ele alınacak kadar KD değil, fakat bilgi olarak verilmesi gerekir ve yeri de ilgili maddede alt bölümdür. Ankara'da yaşıyorum ve Şıhbızın adını sık duyarız, Orta Anadoludaki Kürtleri herhangi bir isim altında diğerlerinden dışlayıcı ve birleştirici bir adlandırmayla duymadım. Tekrar edelim, birilerinin isteklerine göre etnik kümeler oluşmaz. Yapay oluşumlar rüzgâra karşı koyamaz: El yapar yel çapar --Kmoksy 18:51, 21 Ağustos 2010 (UTC)

Silinsin Silinsin Gerekçeye dayanarak.--Gökçє Yörük mesaj 02:25, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Aktarılsın Aktarılsın Taraflı ve güvenilir olmayan kaynaklara dayalı kısımlar ayıklandıktan sonra Türkiye Kürtleri maddesine aktarılmalı. — Pınar [m] 10:46, 24 Ağustos 2010 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--Reality 13:24, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Silinmesi Vikipedi için büyük bir kayıptır, ancak köy köy belirtilmiş kısımların çıkarılıp öyle aktarılması gerektiğine inanıyorum. Hangi Orta Anadolu köyünde Kürt nüfus çoğunluk veya değil? Bu konuda güveniliri bırakın kaynak bulmak çok güç ve tartışmalı bir mesele... Tarafsızlığın bozulmamas adına veilen köy listesinin çıkartılıp taşınmasına Tam Destek Destek Yani "Dağılım" başlığında sadece Orta Anadolu Kürtleri, Ankara ili[11] (Haymana, Polatlı, Bala, Şereflikoçhisar ilçeleri), Konya ili (Kulu, Cihanbeyli, Yunak, Sarayönü ilçeleri), Kırşehir (Kaman, Çiçekdağı ilçeleri), Çankırı (Kızılırmak ilçesi), Aksaray (Ortaköy, Eskil), Yozgat ili (Yerköy ilçesi), Çorum, Amasya, ve Tokat’ta yaşamaktadır. yazısı kalmalı...--вяí¢αи76ileti 21:05, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Slinmesi gerekmektedir.Son dönemde bu tür maddeler sistematik olarak artmaya ve başlamıştır ancak hiç birisi akedemik ve ansiklopedik değer taşımadığı gibi hem provokativ ve suçlayıcı ifadeler içermekte hem de hararetli ve yıpratıcı tartışmalara sebep olmakta topluluğun huzurunu bozmaktadır.--Kamuran Ötükenli 08:00, 3 Eylül 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.