Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Oğuz Berkay Fidan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12:11, 7 Eylül 2013 (UTC)

Oğuz Berkay Fidan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Yaşayan bir kişi hakkında, bağımsız ve güvenilir bir kaynaktan hiçbir bilgi bulunmayan bir sayfa. Kişi yalnız bir single'ı olan bir ses sanatçısı--ataka 19:43, 28 Ağustos 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Yukarıda yazdığım nedenlerle. ataka 19:43, 28 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasında yer alan kriterlere göre ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması KD kabul edilmesi için yeterli. "Olmuyor" adlı çalışması listelere geçmiş mi?--RapsarEfendim? 20:50, 28 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Evet, "Olmuyor" listelere girdi ancak buna kaynak göstermek için şu an web arşivlerinde tarama yapmam gerekecek, vaktim yok bunun için. Ayrıca burada görüldüğü üzere American Idol yarışmasının tüm finalistlerinin maddeleri var. Hemde bazılarının kendisine ait bir şarkısı bile yok. Mesela buradaki. Yani sayfanın SAS adayı gösterilmesi şahsen bence saçma. KD kriterlerini biliyorum, bunları göz önüne alarak açmıştım maddeyi. Bu nedenle kalmalı. - Seyit mesaj 03:35, 29 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum 1) Kaydadeğerlik maddenin silinmemesi için yeterli değil, yazılanların güvenilir kaynaklar kullanılarak doğrulanabilir olması lazım. 2) "Olmuyor" listelere girmiş olabilir, ama zaman alıcı bir web arşivi taraması ile ulaşılabilen bir listenin kendisi ne kadar kayda değer kabul edilebilir? 3a) Farklı dillerdeki wikipediaların farklı politikaları olabilir 3b) O listedeki ilk kişinin Wikipedia maddesine baktığımda USA Today ve Hollywood Reporter'a verilen atıfları görüyorum. Bu kaynakları kullanarak Candice Glover'ın Türkçe Vikipedi'de bir maddesi yazılsa, hiç itiraz etmem. Diğer kişilere bakmadım. ataka 05:55, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Ek: Candice Glover kazanan kişiymiş. O nedenle Kree Harrison'a da baktım, orada da Huffington Post ve Hollywood Reporter'a atıflar görüyorum. ataka 05:57, 29 Ağustos 2013 (UTC)
@Seyit, şu madde var, bu madde de olmalı o zaman uygun bir gerekçe değildir, burada çok güzel açıklamışlar bunu :) @Atakan, kriterlerimize göre o şarkı listelere üst noktalardan giriş yapmışsa direkt KD kabul etmemiz gerekiyor.--RapsarEfendim? 07:18, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Haklısın Rapsar, hatta bende bir SAS adaylığında şu madde var, bu madde de olmalı o zaman gibi bir gerekçeyi doğru bulmadığımı söylemiştim, kendimle çelişmiş gibi oldum :) Ancak ben burada bu örnekleri, bu kişi O Ses Türkiyede birinci olmuş diye verdim. O kişilerde American Idol finalistleri. Her neyse, Oğuz Berkay Fidan'dan birçok güvenilir kaynak söz ediyor, kendisi yarışmanın birincisi olduğu sıralar adından söz edilmişti, single'ını çıkardığında da söz edildi ve şu sıralarda da Boz ile bir turneye çıktı (bilirsiniz muhtemelen meşhur bir firmanın kapak toplaması kampanyası sonucu verilen konserler). Fidan'ın adının geçtiği bazı kaynaklar: [1][2][3][4] Bir de "Olmuyor" şarkısı listelere giriş yaptı demiştim. Örneğin Kral TV'nin listesinde yer almış, bunu Fidan'ın facebook sayfası da paylaşmış. Ayrıca Kral Tv'nin magazin sitesi ise şarkıyla ilgili bir haber yapmış, şarkının dijital platformlardaki durumu ve klip çekimleriyle ilgili bilgi vermiş. - Seyit mesaj 15:09, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın Teşekkürler. Listeye giriş yaptığı bilgisi hem şarkıcı hem şarkı maddesine eklenirse ileride sıkıntı yaşanmaz bir daha :) Kriterleri karşıladığından madde kalmalı direkt.--RapsarEfendim? 15:14, 29 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Seyit'in açıklamaları doğrultusunda.--B.S.R.F. 💬 15:33, 29 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --i.e.msj 11:17, 30 Ağustos 2013 (UTC)
  • Şartlı Kalsın Kalsın Oyumu değiştirdim. Seyit'in açıklamaları güzel, ama bence maddenin kalabilmesi için bu bilgilerin maddede olması lazım. Maddenin silinmesi, maddenin ansiklopedik olmadığını gösteriyor, kişinin değil. Şu anda madde Vikipedi'nin doğrulanabilirlik kurallarına uygun değil. Eğer bu değişmezse hala silinmesi taraftarıyım. ataka 19:39, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.