Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gey ikonu olarak Seyyal Taner

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 19:32, 8 Şubat 2014 (UTC)

Gey ikonu olarak Seyyal Taner[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Yalnızca bir web sitesinin okurları arasında yapılan ankete dayanıyor. Madde özgün araştırma, ansiklopedik değerde değil.--RapsarEfendim? 07:52, 7 Ocak 2014 (UTC)

  • Hızlı kalsın Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gey ikonu olarak Sezen Aksu içeriğine olan görüşümün tıpa tıp/bire bir aynısı. LGBT topluluğu için gey ikonu. - Lubunya 10:11, 7 Ocak 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Lubunya'nın gösterdiği diğer madde gibi, ankete dayalı bir içerik. Ansiklopedik değeri yok. --i.e.msj 18:42, 7 Ocak 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye binâen..--Eğitmenmahmut msj 00:03, 8 Ocak 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak.. --SiLveRLeaD mesaj 15:15, 9 Ocak 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sezn Aksu'daki gerekçeyle.--Abuk Sabuk 20:03, 9 Ocak 2014 (UTC)
  • Hızlı kalsın bizzat kendisi gey ikonu olarak görülüyorsunuz ne yorum yapacaksınız sorusuna "evet oldum " olası öyleyim. Demiş... Daha neyden bahsediyorsunuz hangi derginin oylamasından?? Mutlu 11:46, 10 Ocak 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın sadece bir ödüle dayanarak açılmış bir başlık olmadığı görülüyor kaynaklar incelenince. mesela şu kitapta sözü edilen sayılı isimden biri. bu tür başlıklar yeni olduğu için ansiklopedik olmadğı yönünde bir öngörüşle değerlendiriliyor sanırım, ki yorumlardaki karşılaştırmalardan da bu görülüyor. şuradaki maddeler de benzer kaynaklarla açılmış, incelemekte yarar var. --kibele 18:24, 10 Ocak 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin "...Ama her ünlü, ’gay ikonu’ olamaz. Bir kişinin ’gay ikonu’ olması için güçlü ve cesur kişiliğiyle ya da trajik hayat öyküsüyle eşcinsellere rol modeli olması gerekir. Mesela, Türkiye dışında Madonna, Kylie Minogue sahne üzerinde yarattıkları şovlarla ve radikal çıkışlarıyla eşcinseller için güç ve cesaretin modeli olurken Judy Garland, Marilyn Monroe gibi isimler de trajik yaşam öyküleriyle ’gay ikonu’na dönüşmüşlerdir. Greta Garbo, Marlene Dietrich perdedeki soğuk, ’femme fatale’ görüntüleri ve sansasyonel yaşam öyküleriyle dikkat çekici figürler olurken Oscar Wilde, Boy George, K.D. Lang gibi eşcinsel isimler kimlik mücadeleleriyle listelerde yer bulmuşlardır. En son İngiltere’de yapılan bir ankette Barbie bile ’gay ikonu’ seçilmişti... ...Tek yapmanız gereken www.kaosgl.org adresine girip anket formuna tıklamak ve jürimizin zahmetle belirlediği adaylardan yalnızca birine oy verip gerekçenizi yazmak. Sonra bekleyip dua edeceksiniz ki sizin adayınız ’Türkiye’nin gay ikonu’ seçilebilsin..." Seyyal Taner şovlarıyla, giyim tarzıyla vs. bu unvana layık görülmüş olmalı. Maddede bunun yanında kaoslg'nin ikon tanımından alıntı yapılarak "...güçlü ve cesur kişiliğiyle ya da trajik hayat öyküsüyle..." de denilmiş, bir muğlaklık var. Ayrıca listelerde yer alan her kişi için madde açılması söz konusu olmamalı. Benzer şekilde Gey ikonu kategorisinin de bazı maddelere keyfi olarak eklendiği görülebilir 1, 2. --esc2003 (mesaj) 09:02, 20 Ocak 2014 (UTC)
Ama bunu dersek homofobik oluyoruz, değil mi?--RapsarEfendim? 09:11, 20 Ocak 2014 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.