Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Deneysel ablasyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:10, 22 Mayıs 2013 (UTC)

Deneysel ablasyon[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hakkında çok kısıtlı sonuç var, gerçekte böyle bir şey var mı emin olamadım.--RapsarEfendim? 18:12, 13 Mayıs 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 18:12, 13 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar, tam çözemedim kusura bakma. bu maddedeki experimental ablation bununla aynı anlamamı geliyor? Birde burada geçiyor ama muhtemelen bu maddenin Lezyon'a taşınması lazım. (Sanırım) --i.e.msj 18:27, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Evet, o maddede geçen terimle bu terim aynı. Hatta en:Ablation maddesindeki medicine başlığında da tek bir cümleyle bahsediyor. Ayrı bir madde olarak ansiklopedik olmasa da başka bir maddede anlatılabilir/anlatılmalı senin de dediğin gibi.--RapsarEfendim? 18:56, 13 Mayıs 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Madde'de "bir deney hayvanının beyninin bir bölgesine zarar verilmesi ya da bir bölgesinin çıkartılması" diye bir tanımlama var. Kanımca madde doğruluk içermemektedir. Tıp mühendisliğinde ablasyon damarlardaki tıkanıklıkları ortadan kaldırma için kullanılan yöntemlere denir. Sinir bilimindeyse beyinin farklı bölgelerinin işlevini anlamak için EEG[1] kullanılır daha önce bu iş için hayvanların beyninden parça çıkarıldığını hiç duymadım,deneysel olarakta duymadım.Khadkhall (mesaj) 15:16, 15 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Deneysel ablasyon, fizyolojik psikoloji ve psikiyatride çok sık kullanılan bir terimdir. "Ablasyon" kelime anlamı olarak "çıkarma", "alınma", "yok edim" gibi anlamlara gemektedir. Dolayısıyla damarlardaki tıkanıklıkları ortadan "kaldırma" için de kullanılabilir, bunda tuhaf bir durum yok. Nörolojide beynin farklı bölgelerinin işlevlerini anlamak için tek bir yöntem(EEG) kullanılması da gerekmiyor. Eski bir yöntemdir bu zaten ve EEG'ye nazaran organizma üzerindeki sonuçların daha somut olarak gözlemlenebilir olmasından dolayı tercih edilmektedir. Deneylerde hayvanların kullanılmasına karşı çıkan kimi çevrelerin tepkilerinden dolayı günümüzde eskisine nazaran daha az kullanılan bir yöntemdir. Tıp alanında katkı yapan biri olarak hiç duymamış olmanız enteresan doğrusu. Hannahannah (mesaj) 12:16, 16 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'ın dediği gibi başka bir madde içinde anlatılabilir. Çok kısa oluyor bu şekilde ve eklenecek başka veri de yok. Hannahannah (mesaj) 12:22, 16 Mayıs 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Khadkhall'ın güzel araştırma ve yorumu doğrultusunda.--i.e.msj 20:02, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.