Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cantık

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:19, 14 Kasım 2016 (UTC)

Cantık[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tatar mutfağındaki bir "yemek"le ("çörek" değil, belki Türkçe dışındaki bazı Türk dillerinde yemek anlamına gelen "hörek" ile karıştırılmış olabilir) Bursa'ya özgü "cantık pidesi"ni birleştirmiş, karıştırmış, yemek tarifi halinde vermiş ve İngilizce VP'deki Tatar yemeği maddesine bağlanmış, okurun kafasını karıştırmaktan başka işe yaramayacak bir metin. Silinmesi uygun olur. Not: "Cantık pidesi" ile ilgili kaynaklar var. (Cantık yemeği ile ilgili olduğu gibi.) Commons'ta benim Ankara'da çektiğim pide fotoğrafını da görebilirsiniz. Bursa'da yapılanla ne kadar örtüşür bilmem ama lezzetli bir pide. Benim görebildiğim kadarı ile diğer içli pidelerden tek belirgin farkı şekli, Karadeniz "yağlı"sı gibi yuvarlak olması. Kaynaklar kullanılarak her iki madde de yapılabilir, ama "yemek tarifi" istemezük. E4024 (mesaj) 07:30, 21 Ekim 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Tarif içerikli kısmı çıkartılarak düzenlenmeli. ÖterbülbülBuyrun? 18:17, 28 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddeyi açan kullanıcının veya "düzeltmek" ve kaynaklarla geliştirmek isteyen varsa onun kullanıcı sayfasına aktarılsın. Vikipedide silinen metinler "yok olmaz". Giden bir maddenin yerine iki kabul edilebilir madde gelebilir. --E4024 (mesaj) 08:19, 1 Kasım 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinsin Silinsin olarak değiştiriyorum --İnceleme Elemanı (mesaj) 10:21, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede herhangi bir kaynak yok, kayda değerliği ispat edilememiş. Yemek tarifi kısmının maddelere eklenemeyeceği daha önce dile getirildi, bu sebeple kaldırıldı. Kalsın diyenler hangi yönergeye dayanarak kalsın demiş? Tatmin edici yanıtlar gelirse elbet kalsın.--RapsarEfendim? 10:57, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin M1 --Bozok33 (mesaj) 14:30, 14 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.