Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Caciki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 15:38, 29 Ekim 2016 (UTC)

Caciki[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

"Zatziki" başlığı ile kendi açtığım bu maddeyi SAS'a sunuyorum. (Maddeyi bir kullanıcı mevcut adına taşıdı, tartışma olmaksızın. Aynı kullanıcı daha önce beni tartışmasız madde taşıdığım için eleştirmişti... ) Bu madde ile ilgili bir özeleştiri yapmalıyım: Cacık'ın Yunancası, cacıktan biraz farklı olabilir; ama ayrı madde olması gerekmezdi. Türkiye'de her cacık yapan insan kadar cacık tarifi vardır. Ben taze kişniş yaprakları ve sızma zeytinyağı eklerim mesela. Bunun bizimkinden biraz katı olması da efsane. Bizde de meyhanelerde (ya da evde, yani "meze" olarak) hazırlanan cacık, susuz olur. Pilavın makarnanın yanında tüketileni sulu olur. Her neyse, söylemek istediğim şey, özetle, İngilizce veya başka Vikilerde -galiba- benim bu hatamın üstüne hep iki ayrı madde geliştirildi. Bizim "cacık" maddesi o Vikilerde okur tarafından kolay görülemeyecek bir imlaya mahkum kaldı. Oysa adı ne olursa olsun tek madde halinde ve kökeninin Türk mutfağında olduğunun belirtilmesi daha hayırlı olacaktı. Her neyse, mevcut maddede "sürekavi.com" gibi nispeten acemilik günlerimde kullanılmış saçma bir kaynak, bir İngilizce yemek kitabımsı (o cacık ya da zatzikiden istediği adla bahsedebilir) bir de açılamayan PDF var. Bana hem KD gözükmüyor hem de gerekli. Silsek iyi olur. (Hem belki bu kez maddeyi açan kişi de isyan etmez! :) E4024 (mesaj) 13:14, 13 Eylül 2016 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin Gerekçeye katılarak. Denildiği gibi çoğu yemeğin farklı ülkelerde ve yörelerde yapılışı farklılık gösterebilir. Temelde aynı yemektir oysa.--RapsarEfendim? 08:09, 16 Eylül 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Değerli @E4024'ün uzun gerekçesine saygı duyuyorum. Chansey (mesaj) 13:44, 16 Eylül 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin gerekçeye katılarak. --Pragdonmesaj 20:55, 21 Ekim 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin --Bozok33 (mesaj) 06:13, 28 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.