Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Arslan Kaya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 18:56, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Arslan Kaya[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

bekletmeli silinmesi için işaretlenmişti. tartışma sayfasına dayanarak buraya getirmeyi daha uygun buldum.--kibele 16:21, 1 Mayıs 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kişi hakkında tek bir haber bulamadım. Önemli iş ve başarılar yapmış olabilir ama basılmış kitapları olarak ya mevzuat, ya ders kitabı, ya doktora tezi, ya yüksek lisans tezi gösterilmiş. KD olduğunu düşünmüyorum.--i.e.msj 22:15, 1 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben KD olduğunu düşünüyorum. Hakkında haber olmayabilir. Ama Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) maddesine baktığımızda birden fazla ve alternatifli kriterler getirildiği görülmektedir. Meslek gruplarına göre farklı hususlar vurgulanmış. Bilim adamları da yaratıcı meslekler kategorisinde sayılmış ve KD kriteri olarak inter alia meslektaşları arasında önemli bir kişi sayılmak ve sıkça atıf almak, iyi bilinen bir eseri yaratmış olmak sayılmış. Maddeye konu olan akademisyen yazar alanında yazılan kitaplarda, tezlerde ve makalelerde sıklıkla atıf almaktadır. Bunun için kaynak olarak Ulusal tez merkezinde [1] yazarı tarafından içeriği görmeye izin verilmiş tezleri gösterebilirim. Ayrıca yazarın -maddeye de ekledim- doçentlik tezinde getirdiği madde önerisi kabul edilerek yeni Ticaret Kanununda yer almıştır. Bir hukukçu akademisyen için bu çok önemlidir. Takdir edersiniz ki bir hukukçunun ortaya koyabileceği eserler kitapları ve başarabilirse yani fikirleri kabul görürse bunların yasalaşmasıdır - yeni bir madde olarak veya mevcut kanun da eleştirdiği hususlar değiştirilerek kabul edilmesidir-. Bu bakımında alanında tanınan ve ortaya koyduğu çalışmalar takdir edilen bu akademisyenin KD olduğunu düşünüyorum. Yasing (mesaj) 14:37, 8 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Şu anki haliyle KD'değil gözüküyor madde. Yeni Türk ticaret kanununa yaptığı katkıları gösteren kayda değer kaynaklar sunulması mümkün müdür acaba? Ayrıca kendisine sıklıkla atıf yapıldığı gösterilebilinir mi? Bunlar sağlanamaz ise kanımca konu kayda değer değil. Ayrıca her nekadar silinme nedeni olmasada yaşayan insanlarla ilgili yazılan maddelerin vikipedi yönergelerine uygun olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. (yaşayan insan biyografileri)Öte yandan, sıklıkla duyduğum için belirtiyorum, (özelde bu konudan bağımsız olarak) bir araştırmacının çok makale yazması kayda değerliği göstermiyor, bir çok ülkede zaten doktora yaparken bile belli bir sayıda makale yazma zorunluluğu var (kalitesine bakılmaksızın). Ayrıca çoğu düşük kalite makale yayınlayan kurumlar bu makaleleri belli bir ücret karşılığında kitap olarak da basıyor. Bu imzasız yazı Khadkhall (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15 Mayıs 2013
  • Yorum Yorum http://de.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Hochschullehrer_(Freie_Universität_Berlin) ve http://de.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Hochschullehrer_(Ruprecht-Karls-Universität_Heidelberg) birinci sayfada FU Berlinde görev yapan/ yapmış akademisyenlere ilişkin kategori ve 794 madde/ kişi var. İkinci link ise Heidelberg uni de görev yapan/ yapmış akademisyenlerin kategorisi ve 999 madde/ kişi var. Birçoğunda ise uninin kendi sayfasından başka link yok. wikipedia.de 1.500.000 küsür madde Türkçe ise 200.000 küsür madde. Ben yukarıda maddeye konu kişinin KD olduğunu kendimce gerekçelendirdim. Ama Türkçe wikide bir maddenin bulunmasını bu şekilde zorlaştırmayıda gerçekten anlamıyorum. Evet KD kriterleri olmalı ama bunlar geniş yorumlanmalı. Yasing (mesaj) 19:25, 16 Mayıs 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye ve İncelemeelemani'na katılıyorum...Vikiçizer (mesaj) 12:43, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kaynak yoksa KD'likte yok. - Lubunya 10:19, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.