Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/2000 Moskova Zafer Günü Geçit Töreni

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 15:40, 29 Ekim 2016 (UTC)

2000 Moskova Zafer Günü Geçit Töreni[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ne KD ne gerekli. E4024 (mesaj) 08:39, 20 Eylül 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Konu ve madde içeriği KD görünüyor.
Her geçit törenine özel olan durumları ön plana çıkarılması suretiyle (ki geçit töreni içeriğindeki silah teknolojileri kendine özeldir) bence ayrı madde halinde açılmalı. Stalin dönemindekiler, Kruşçev dönemindekiler, Brejnev dönemindekiler, Gorbaçov dönemindekiler ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra değişen içerikler, Boris Yeltsin politikaları vb vb. hepsi kendi içerisinde incelenmeli. Çünkü destalinizasyon sürecinden sonra epey farklılıklar ortaya çıktı, hele ki dağılmadan sonra geleneklerin önemli kısımları değişti.
Ayrıca konuya dair bilgi vermek amacıyla söyleyeyim: Bu maddeler sadece Zafer Günü anması amaçlı değil. Her sene onlarca ülke liderlerinin katıldığı bu törenler (bildiğim sadece birine Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Hatta yakın zamandaki birinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu ilk defa geçit yapmış, başka birinde ise NATO birlikleri ilk defa katılmıştı. Bu gibi bir çok yeni gelişme yıllara göre değişiklik gösteriyor), Rusya'nın her sene güncellenen askeri teçhizatını da gösteren, yenilenen teklonojilerinin sergilendiği geçit törenleri. Yani askeriye ile ilgili silah teknolojileri ile ilgili maddeler. Her sene güncellenen envanterler ile dünyaya kendi teknolojisini gösteren Rusya, bu yolla adeta silah teknolojilerini sergilemekte. Nitekim Türkçe kaynaklarda, "bu sene xx teknolojisi gösterildi." olarak kaynaklar mevcut. Şu şablonda yıllara dair olan tek tek maddelerde bunlar ortaya konulacak. Bu söylediklerimi 2010 Moscow Victory Day Parade, 2013 Moscow Victory Day Parade, 2014 Moscow Victory Day Parade gibi maddelerde, kaynaklarıyla birlikte açıkça görmeniz mümkün. Çeşitli silahlara dair maddeler bu maddelerde listeleniyor. İngilizce maddelerdei bilgilerin tamamının tek maddede olduğunu düşünürsek, çok uzun uzadıya olacağı açık. Bu sebeple ayrı ayrı maddeler açılmasının gerekeli olduğunu düşünüyorum --Ahmet Turhan (mesaj) 09:08, 20 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği geçersiz bir madde. Hangi cumhurbaşkanının töreni izlediği, hangi konvansiyonel silahın sergilendiği ansiklopedik içerik olarak değerlendirilemez. "2000 30 Ağustos Zafer Bayramı Geçit Töreni" açılsaydı ve buraya taşınsaydı yine aynı oyu kullanırdım. Bin kere söyledim yine söyleyeyim. Diğer diller burayı bağlamaz! Rusça Vikipedide var olması kayda değerlik kıstası değil. --Maurice Flesier message 09:16, 20 Eylül 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Yine, yeni, yeniden... Bir kullanıcı "bakın şunlar oldu, çok önemli" diğeri ise "tören sadece, ne önemi var ki" minvalindeki yorumlarla kayda değerlik tespiti yapmaya çalışıyor. Kaç kere dedim hatırlamıyorum, "ama şu şu maddeler duruyor" da "ama şunu silmiştik/bakın şu var mı" tarzı yorumlar geçersizdir. Bunu da kaç defa dedim, bir daha diyorum, önemli olan kaynaklar kullanılarak veya kriterleri karşıladığı kaynaklarla desteklenmiş olmasıdır. Bu tip alt başlık ayarındaki maddelerde de, kendisinden daha büyük bir ana madde var mı diye bakılır, varsa ve bu içeriğe yer verilebilecek kadar geliş(e)memişse orada yer verilir. Ahmet Turhan'a mesaj yoluyla izah etmeye çalıştım durumu. Bu madde, apaçık görüldüğü üzere ayrı madde olacak kapasitede değil. Tekrar eden cümleler, bağlantılar, kaynaklar, ayrıca bakınızlar falan kaldırılınca 1 paragraf, en fazla taş çatlasın 2 paragraf olacak. Bu da ayrı madde olamayacak kapasitede bir içerik demek. Tüm törenleri toplayan ve özetleyen maddeye aktarılması gerekiyor.--RapsarEfendim? 17:10, 20 Eylül 2016 (UTC)
Aktarılırsa Moscow Victory Day Parade gibi bir sayfaya mı örneğin? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:48, 20 Eylül 2016 (UTC)
Evet, elbette. Önce oluşturulması lazım tabi :) Aktarılması kararı çıkarsa ve o zamana kadar oluşturulmamışsa oluştururum hatta.--RapsarEfendim? 22:07, 20 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --E4024 (mesaj) 21:17, 20 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu maddenin önemi ya da kayda değerliği neydi? Bu maddeyi aktarılacak çatı bir madde görüldüğü kadarıyla yok. "Moskova Zafer Günü Geçit Töreni" ya da "Moskova Zafer Günü Geçit Törenleri" diye madde oluşturulsa belki faydalı olur. Ayrıca yakın zamanlı oluşturulmuş Geçit töreni maddesine de baktım, anlaşılan moskova'da olunca geçit töreni oluyor.--Muratero 18:38, 21 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --II. Niveles (mesaj) 04:17, 22 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukardaki karşıt görüşleri ve oyları tek tek okudum. Şahsi kanaatim KD değildir... chansey Mesaj 10:43, 4 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Śαвяí¢αи76ileti 08:23, 16 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.