Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İzmir Özel Fatih Koleji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--yabancım 10:31, 14 Haziran 2015 (UTC)

İzmir Özel Fatih Koleji[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Öncelikle maddeye yapılan telif ihlali barındıran fotoğraf eklenmesi ve reklamsal bir üslup barındırması dikkatimi çekti. Fotoğrafları ekleyen kişi bazı fotoğrafların meta bilgisine sahip ancak herhangi bir lisans sağlamadı. Aklıma gelen bir olasılık bu maddenin okul personeli tarafından yazılmış olma ihtimali. Bu ihtimal doğru ise tarafsızlıktan söz etmek sıkıntılı olacaktır. KD'lik kriterlerinden ilkini (ÖSS ve spor başarılarını) sağladığını madde söylüyor fakat ulaşılabilir bir kaynak barındırmamakta. "Başarılar" başlığında sıralananlar genel anlamda hatalı ve reklam amaçlı gibi. Örneğin "Bu benim eserim" adlı yarışmada birinci gibi bir sıralama bulunmamakta fakat maddede okulun bu "başarı"ya sahip olduğu belirtilmiş.(Bir ansiklopedi okurundan ziyade (özel okul olması nedeniyle) ,tabiri caizse, müşteriye hitap eder gibi bir üslup içermekte "başarı" listesi) KD kriterlerinden bir tane daha karşılaması gerekliliği ilgili politikada belirtilmiş fakat madde gördüğüm kadarıyla birini karşıladığını iddia ediyor.(Bu benim eserim'de birinci olmamasına dair kaynak:belge son aşamanın ilk 50 olduğunu ifade edior)--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 13:56, 11 Mart 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bu liseler arası spor müsabakalarının birçoğu (hatta hemen hemen hepsi) KD değil. Aslında "dünya liseler arası bilmem ne şampiyonası" adı verilen organizasyonlar, bizim bildiğimiz uluslararası spor müsabakaları gibi değil. Uluslararası resmî bir statüsü olmayan çeşitli organizasyonlar, birkaç ülkenin katılımıyla böyle etkinlikler düzenliyor. Neyse, dediklerinle birlikte KD olmadığı ortada zaten.--RapsarEfendim? 17:34, 11 Mart 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Liseler arası yarışma araştırmasını yapmadım. Ancak adı geçen Lise tanınmış bir lisedir. Düzenleme ile kalacabilecek iken; lise maddelerinin böyle teker, teker silinmesi çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Bu nedenle şu anda kararsızım. --i.e.msj 18:42, 11 Mart 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum "Bu Benim Eserim" derecesini kaynak belirterek düzelttim. Kayda değerlik (okullar) kriterlerinin 1. ve 6. maddelerini karşıladığı görülüyor. 22. International Conference of Young Scientists için katkısı da önemli. --85.108.104.231 23:52, 11 Mart 2015 (UTC)
Belirttiğiniz kaynak ana kaynak olan MEB ile çelişmekte. Bu nedenle bu konuda Taraflı olduğu söylenebilir. Sizin bu konuda MEB kaynağı yerine dış kaynak eklemenizi -MEB kaynağı aksini söylerken - yanlış buluyorum. Verdiğiniz en maddede ise okulun Kazandığı özel bir statüden bahsedilmiyor ve 6. Kriter hakkında görüş bildirmiyor. Lütfen politikalarımızı dikkatli okuyunuz. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 06:27, 12 Mart 2015 (UTC)
"Birincilik kazanmıştır" ifadesini, "final sergisine kalarak ödüllendirilmiştir" şeklinde düzelttim. Kriterlerdeki 6. maddede verilen "Türkiye'deki Fen liseleri" örneği, okulun kayda değer olduğunu söylüyor. Maddenin kaynakça bölümündeki 5 numaralı kaynak, hem kriter 1 hem kriter 6 içindir. İngilizce maddeyi, kriter 6 için vermedim, önemli olduğunu belirttim; uluslararası organizasyon ev sahipliği kriter 5 için uygun olur zannediyorum. --85.107.68.35 15:37, 12 Mart 2015 (UTC)
Benim de değindiğim nokta tam olarak bu. Okulla ilgili fotoğrafları yükleyen kişi okul ile muhtemelen ilişkisi olan bir kişi. Yazılan yazılar çoğunlukla kaynaksız ve reklam üslubunda. Yukarıda belirtmeme rağmen ifadeyi ilk başta değiştirmek yerine yanlış bilgiye kaynak aramayı seçtiniz. 2. itirazda değiştirmeniz, hala o kaynağı tutmanız ve içerisindeki diğer bilgiler, silme gerekçesindeki açıklamalarımla beraber, maddenin taraflı bir kişi/kişilerce yazılmış olabileceğini gösteriyor. Eğer kurumla maddi-birincil bir ilişkiniz yoksa uğraşınız için teşekkürler fakat ilişkiniz varsa yaptığınız şey politikalarımıza ve etiğe aykırıdır. Fen lisesi KD'dir fakat bu tüm koleji KD yapmaz. Madde kalsa bile içindeki ansiklopedik değer taşımayan bilgiler, politika ihlali bulunduran yazılar, ağırlıklı olarak "başarı"lar başlığı içeriği, silinecektir. Sizden ricam eğer konu hakkında taraflı bir pozisyonda iseniz fark etmeden de olsa tarafsızlığı ihlal edebileceğinizi göz önünde bulundurmanız. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 16:16, 12 Mart 2015 (UTC)
Okulla ilgim yok, hizmetlinin paylaştığı şu hassasiyeti paylaşıyorum sadece: "Düzenleme ile kalacabilecek iken; lise maddelerinin böyle teker, teker silinmesi çok hoşuma gitmiyor açıkçası." Gelelim kaynakça meselesine... Organizasyonu düzenleyen MEB olduğu için; gazete, dergi gibi ikincil kaynak arayışına gittim. Ayrıca google aramalarında çeşitli okulların aynı yarışmada birincilikler kazandığını görünce, gazete kaynağındaki birincilik ifadesini sorgulama ihtiyacı hissetmedim. Örnek vermek gerekirse; şu 1. olmuş, şu 1. olmuş, şu 2. olmuş, şu 2. olmuş. --85.107.68.35 16:42, 12 Mart 2015 (UTC)
Uğraş için teşekkürler. Fakat madde lise değil kolej üzerine. Size tavsiyem organizasyonu düzenleyen MEB ise sonuçlar hakkındaki güvenilir bilgiyi oradan almanız. Politikalarımızı okursanız kaynaklar hakkında gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Madde silmek hiçbir Vikipedist'in hoşuna gitmez fakat reklam/tanıtım amacı taşıyan içerik hepimizi rahatsız eder. Maddeye hızlı silme etiketi koymak yerine silmeye aday göstermenin amacı budur, kesin karara varmadan diğer Vikipedistleri dinlemek ki çoğu zaman verimli bir süreçtir.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 16:56, 12 Mart 2015 (UTC)
SAS sürecinin öneminin farkındayım, bu nedenle de maddeyi düzenleyip, kaynak ekleyerek; kayda değerliği hakkında yorumlarda bulunuyorum; silinsin ya da silinmesin şeklinde yargı belirtmiyorum, vandallık yapmıyorum ya da ısrarcı olmuyorum. Kolaylıklar. --85.107.64.154 17:15, 12 Mart 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın Bence bu sayfa gayet güzel olmuş. Bu sayfada rahatsız edici bir içerik yoktur. Okulun sportif etkinliklerde gösterdiği ve ÖSS 'de kazandığı başarılar Vikipedi'nin okullar için istediği şartları sağlamaktadır. Kararım bu sayfanın kalmasıdır. Bu imzasız yazı Egeefecik35 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

(bkz. VP:OY - Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle minimum 150 değişikliğe sahip değilsiniz.)--23:17, 25 Mart 2015 (UTC)
  • Bu sayfanın kaldırılması çok saçma okulla her şey birebir doğrudur silinme amacı nedir anlamış değilim. İyi vikiler. - Emir CAN Bu imzasız yazı 195.174.143.47 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kalsın Kalsın Okulun ilgili yönergenin 1. , 4. ve 6. maddeleri bulundurmasından dolayı sayfanın kaldırılmasıyla ilgili hiçbir sebep bulunmamaktadır. Okul 2 tane maddeyi bulundurması gerektiği halde 3 tanesini bulundurmaktadır. Bu imzasız yazı DarthRevani (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

(bkz. VP:OY - Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle minimum 150 değişikliğe sahip değilsiniz.)--23:17, 25 Mart 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın Yukarıda belirtilen olumlu ve olumsuz eleştiriler göze alınarak sayfa gittikçe iyileştirilmeye çalıştırılmıştır. Yorum yazan kişilere teşekkür ederim, tüm yorumlar tek tek incelenmiştir. Bununla birlikte Vikipedi Silme Politikası göz önünde bulundurularak tüm değişiklikler yapılmıştır. Bu imzasız yazı WikiDropka (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

(bkz. VP:OY - Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle minimum 150 değişikliğe sahip değilsiniz.)--23:17, 25 Mart 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın Okullar ile ilgili yönergeyi sağlamaktadır. Yönergede 2 tane maddeyi bulundurması gerektiği belirtilmiş, sayfa 3 tanesini sağlamaktadır. Sayfanın kalmasında sorun yoktur. Bu imzasız yazı Murat Nihat Çolak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

(bkz. VP:OY - Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle minimum 60 gün üyelik süresi ile 150 değişikliğe sahip değilsiniz.)--23:17, 25 Mart 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın Sitenin gördüğüm şekliyle başarılar kısmı abartı gelmedi bence bu okulun başarılarını gösterir. Bence sayfanın kalmasında hiçbir kusur ya da sorun yoktur. Bu imzasız yazı Ek02022001 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

(bkz. VP:OY - Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle minimum 60 gün üyelik süresi ile 150 değişikliğe sahip değilsiniz.)--23:17, 25 Mart 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olmaması sebebiyle. -- Supermæn (mesaj) 08:42, 5 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikipedi:Kayda değerlik (okullar)'daki "Okulun kayda değerlik kıstasları uyarınca uygun bulunmuş Vikipedi maddesi olan birden fazla mezunu veya personeli bulunması." ve "Okulun kayda değer bir kuruluştan resmi bir ödül almış olması." kriterleri nedeniyle.--kibele 10:06, 9 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcı:kibele'nin bahsettiği gibi Vikipedi:Kayda değerlik (okullar) yönergesine göre kayda değer. --Hakan sungur (mesaj) 19:05, 26 Mayıs 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.